De patru zile a inceput fiesta in ritmuri de samba (pentru turisti, ca localnicii sufera de foame) , Brazilia lui Pele gazduieste a 20-a editie a Campionatului Mondial de Fotbal.

WC-2014-BrasilAm ales sa scriu astazi despre acesst eveniment care capteaza atentia intregului mapamond , deoarece azi a avut primul meci Mannschaft-ul si pentru ca a fost o zi deosebita si pentru ca Schummi a iesit din coma.Daca victoria nemtilor asupra Portugaliei a fost ceva asteptat, in ceea ce-l priveste pe Schumacher tine de noroc, miracol medical, competenta, pacient luptator, sau toate la un loc.

Mentionez pentru posteritate ca aceste fapte s-au intamplat ieri , 16  Iunie 2014.

Sa revenim la Campionatul Mondial de Fotbal.Intr-o Brazilie zguduita de saracie dar si de dragostea pentru fotbal.
Brazilia este cea de-a cincea tara care gazduieste pentru a doua oara aceasta competitie, după Mexic, Italia, Franta și Germania. Va fi pentru prima data cand Campionatul Mondial este tinut în America de Sud dupa Campionatul Mondial din 1978 din Argentina, si a 5-a la general.

campionatul_mondial_de_fotbal_2014_43510500

fifa_world_cup_mascot

La competitie iau parte 32 de tari impartite in 8 grupe a cate 4 echipe pana cand se ajunge in optimi, apoi in sferturi, semifinala si in finala mare de pe Estadio Jornalista Mario Filho sau simplu Maracana.

Ca fapt divers amintesc ca pe acest stadion s-au adunat patru samani care au real;izat cateva ritualuri pentru a ridica blestemul care s-a instalat in 1950 cand Brazilia a fost invinsa de Uruguay cu 1-2 , pierzand Cupa Mondiala acasa.

Meciurile se vor desfasura in 12 orase ale Braziliei.

Fiecare tara aliniaza 23 de jucatori (incluzand rezevele) din care 3 portari.

Mascota Campionatului este un armadilo pe nume Fuleco.Mentionez ca armadilo este un animal ce traieste pe teritoriul brazilian fiind o specie pe ale de disparitie.

mascot-fuelco-4

Nine-banded_Armadillo

2pcs-set-2014-World-Cup-Mascot-Plush-toy-Fuleco-13cm-with-PVC-3-D-Fuleco-Figurine

Mingea cu care se joaca la acest Campionat este o Adidas Brazuca si este o forma actualizata a mingii folosita la Campionmatul European din 2012.Aceasta minge cantareste 437 grame si are o circumferinta de 69 cm.

Adidas_Brazuca

Armata de arbitri este alcatuita din 25 de trio-uri de arbitri si 8 duo-uri de ajutor, reprezentând 43 de tari diferite.

Am avut ocazia sa vad iarba de pe Maracana,am un steag din Brazilia (fac colectie)si o cana(colectie deasemenea).Din cate mi s-a spus Brazilia este o tara fabuloasa cu femei frumoase si oameni ospitalieri.

Nu pot sa nu tin pumnii celor doua echipe preferate mie: Germania si Franta.

Nu imi ramane decat sa fac doua urari :

“Deutchland vor , noch ein Tor !!” (Hai Germania,inca un gol) si “Allez les Bleusez” (Hai Albastri!).

Care este echipa voastra preferata??

WC-2014-Brasil