S-a jucat si a doua semifinala.

Matadorii spanioli au reusit sa scoata echipa Germaniei din cursa pentru titlu.

Au fost mai buni? Au prins o zi excelenta? Au abordat altfel meciul?

La toate aceste intrebari, raspunsul este “Da”.

Echipa germana nu a putut sa se deschida, jucatorii fiind tensionati, inchistati de presiunea si miza jocului.

Sa nu scoatem din ecuatie un factor vital: experienta.Spaniolii au experienta cu carul, au castigat in aceasi compozitie si Campionatul European din 2008.Nemtii au jucatori tineri, si in afara de cateva nume  : Klose, Podolski, Lahm,Schweinsteiger, ceilanti imi sunt aproape necunoscuti si fara experienta unei competitii acerbe.

Dupa ce am vazut 20 de minute din partida ,stiam ce se v-a intampla, desi in sinea mea mai speram la o revenire.Dar acest lucru nu s-a intamplat. Germanii mi s-au parut resemnati, iar spaniolii au profitat de acest lucru.

Poate este mai bine asa.

Acum avem o premiera , se intalnesc in finala, doua echipe, care au un fotbal remarcabil, dar care nu au castigat niciodata titlul suprem: Olanda si Spania.

Daca mi-ar fi spus cineva la imceputul acestui Campionat Mondial, ca acestea vor fi finalistele, as fi spus ca delireaza.

Promit ca voi mai face un singur articol despre fotbal, acela va fi dupa finala, iar ca suporter voi tine cu Olanda.

Nu tin cu Olanda pentru ca Spania mi-a scos favoritii din cursa, tin cu Olanda pentru ca nu are individualitati, dar este o echipa mare. Cred ca daca cineva ar dori sa achizitioneze un jucator olandez pentru un club, nu prea ar avea pe cine sa aleaga , dar impreuna acesti jucatori formeaza sinonimul a ceea ce trebuie sa fie o echipa

Felicitari Spania pentru calificarea in finala , felicitari Olanda ca joci superb , felicitari Germania ca m-ai facut sa visez si fellicitari Uruguay pentru ca reprezinti o mica tara din America de Sud !!

Felicitari Europa !!