Ma simt obosit, plictisit, adormit. vuvuzela

M-am uitat la fotbal si m-am ingrozit, am ajuns la concluzia ca mai bine dau sunetul la minim, decat sa ajung sa sparg televizorul din cauza comentariului.

Comentariul prestat de Cosmescu si Bogdan Hossu Longhin este lamentabil, “Mingea se scurge pe teren”, si nu ma stiu ce alte tampenii spuse fara a se gandi daca sunt si logice.

Imi aduc aminte ca atunci cand eram copil, sorbeam fiecare cuvant din comentariile facute de Cristian Topescu.Omul acesta te facea sa iti placa sportul, fara sa iti dai seama.Datorita acestui om, in mare parte, mi-au placut caii, inainte de a lua contactul direct cu acestia, datorita lui Topescu, am avut initiativa de a juca tenis de camp sau am batut mingea pe maidan, dorind sa fac mai mult.

Orice sport comenta era o reala placere sa il asculti, era o imbinare armonioasa intre vizual si audiiv.

Parerea mea este, ca domnul Topescu ar face ceva foarte util, daca ar preda la Facultatea de Jurnalism, pentru a-i invata pe tinerii studenti cum sa comenteze un meci , o faza sportiva.

Actualii comentatori nu au imaginatie si nici cultura generala sau sportiva.Metaforele lor sunt inrozitoare, nereusite, neinspirate,insipide ca sa nu mai vorbesc de greselile gramaticale…

Uite asa, am ramas fara o echipa care sa ne reprezinte la Campionatul Mondial de Fotbal si cu comentatori angajati pe pile , a caror deplasare o platim prin acel abonament paltit de doua ori, iar noi urmarim meciurile la televizor fara sonor, deoarece comentariile sportive au devenit sursa de poluare sonica.

Cred ca mai degraba sunt dispus sa aud sunetul creat vuvule decat pe comentatori.

Poate sunt eu sucit.