Spania a devenit campioana mondiala, pentru prima oara in istoria Campionatelor Mondiale.
A fost un meci frumos, in care spaniolii au avut un dram de noroc, in a doua repreza de prelungiri.
Olandezii se dovedesc a fii ghinionsti; sunt a treia oara in finala si pierd.
Cu acest meci se incheie Cupa Mondiala de Fotbal, ne dam intalnire cu ea, peste patru ani, in Brazilia.
Concluzia cu care am ramas in urma comprtitiei: nu mai conteaza sa ai o echipa cu nume de prima mana, conteaza ca in jurul unui nucleu sa se formeze o echipa , care sa actioneze ca atare. Vremea vedetelor s-a dus.
A venit vremea generatilor crescute in pepinierele cluburilor :Barcelona, Ajax si Bayern.Ele constituie noul trend si viitorul fotbalului in urmatorii patru ani.
Am tras o concluzie care pe mine ma da peste cap : Uruguay , daca dam o cautare pe Gooogle vom vedea “tara de 3 miiloane de locuitori” in traducere o tara cat Bucuresti-ul, dar a ajuns in semifinala fiind pe locul IV pe natiuni , adica pe podium.
Noi, ce populatie avem? Nu imi spuneti ca suntem mai saraci si mai amarati ca aia, ca nu inghit asa ceva. Acolo s-a vrut, jucatorii au dorit sa joace, pentru a realiza o performanta.
Alta mentalitate ?
Poate, dar m-am saturat sa o aduc ca scuza.
Ghana, tara saraca si relativ mica, a facut o figura frumoasa.
Cati ani sa alegem favorite printre tarile Europei, doar pentru ca echipa Romaniei nu are ambitie?
Eu nu sunt platit sa scriu acest articol, jucatorii romani castiga bani si cand dorm.
De ce ma agit atunci?
Pentru ca nu i-am vazut niciodata pe tricolori cantand imnul ca nemtii , olandezii sau englezii, adica de la antrenor, jucatori si pana la suporteri. Cantat la modul serios , nu in bascalie.
Abia cand se vor simti mandri ca joaca in echipa nationala , abia atunci vor face perfomanta.
Felicitari Spania , respect Olanda !!!
M-am uitat si eu la meci 😛
Arbitrul a tinut cu Spania, iar Olanda a ajucat cu faulturi.
Pana la minutul 45 au lalaito elegant, iar in cealalta jumatate s-au inghesuit numai pe jumatati de teren. La sfarsit Spania s-a ambitionat si gata…
Nu imi place cum au jucat! Dar bravo lor ca au ajuns pana aici!
Nu cred ca e in totalitate vina jucatorilor nostri…mentalitatea, educatia unui jucator este formata in mare parte, mai ales la inceputul carierei de echipa de club…la noi probabil nu se pune pret pe acest considerent. Din cauza asta tot auzim de "scolile de fotbal" de la Ajax sau Barcelona.
Noi avem 21 de milioane şi ai noştri stau şi fac reclamă la bere. Mă prind de cap când mă gândesc. Olanda a avut cele mai tehnice aşezări şi tactici, dar Spania a fost superioară prin comunicarea eficientă. Doar e o echipă de oameni, nu de roboţi, nici de vedete care să meargă din linia de fund şi să încerce să dea gol de unii singuri.
Bravo Spania şi bravo Villa!
Bine, bine, da' Romania e in Europa totusi, ca sa ajungi la mondial tre' sa te bati cu niste echipe europene, mai o Spanie, mai o Grecie, chestii d-astea. Ghana cu cine s-a batut ca sa ajunga la Mondiale? 😀
Fair, dar totusi echipa Romaniei in afara de laude si scandalur ale vedetelor nu prea face mare lucruri.Tu ai vazut cum leaga aia fazele ? Ai nostri nu o duc o faza cap-coada, nu se gasesc pe teren.
Nu sunt o echipa sau nu dau impresia ca ar fi asa ceva.
Foarte bune observatiile tale.
Ca sa castigi iti trebuie o echipa fara fumuri, tânara, energica, sudata, in care jucatorii sa fie prieteni intre ei, nu sa se manance ca chiorii. Cel mai clar exemplu negativ a fost Franta….
1. Parearea mea e ca Spania a meritat sa invinga – a fost echipa care a construit mai mult, care si-a creat mai multe ocazii si in final care a fost mai lucida.
2. Olanda a avut un traseu meritoriu, dar chiar nu aveau fata de campioni mondiali; poate peste 20 de ani.
3. Noi nu aveam fata nici sa fim acolo – tu te-ai uitat la jucatorii Uruguayului, Ghanei, etc? Aia chiar au luptat pe teren, nu ca ai nostri care se lupta cu halbele de bere (vezi reclama cu Chivu si Lobont).
Pai tocmai la acest aspect ma refer .
Le lipseste cu desarvarsire spiritul combativ cand se afla in culorile echipei national, nu leaga doua faze, nu construiesc, nu se"simt" pe teren, parca ar juca pentru dusmani.
De ce nu m-am apucat eu de fotbal…? :))
Întradevăr,frumoasă finala. Şi mai ales dacă ai o gaşcă de prieteni lângă tine,berea,popcornul şi o narghilea,totul e ok 😀
Vezi, Andrei , puteai alege fotbalul si aveam un jucator serios la juniori si pus pe treaba.
Stiam eu ca o sa castige Spania…si nu ma uit la telenovele:)).
Asta a fost o replica de milioane, Zozo 😛
1. Nu sunt pasionat de fotbal, golul victoriei din finala l-am vazut intamplator la televizor, fara sa fi urmarit tot meciul. (Obisnuiesc sa spun in gluma ca nu inteleg care-o fi motivul pt care 25 barbati adulti alearga toti dupa aceeasi minge – si cand reusesc sa o ajunga SI ACELEIA ii dau cu piciorul – in loc sa-si ia fiecare mingea lui si sa zburde fericiti.)
In consecinta – comentarii "la subiect" – NU.
2. "A venit vremea generatilor…"
* "…generatiIlor…"
3. "Eu nu sunt platit sa scriu acest articol, jucatorii romani castiga bani si cand dorm."
Dumneata nu ti-ai profesionalizat scrisul pe blog, nu din asta ti-ai facut principala sursa de castig. (Se presupune ca scrii "amator", deci ca singura rasplata pe care o astepti este placerea actiunii pe care o indeplinesti.)
4. "Abia cand se vor simti mandri ca joaca in echipa nationala , abia atunci vor face perfomanta."
…sau cand procedura va fi (si vor constientiza faptul) ca in urma unui esec de batjocura pierd tot ce au realizat (profesional) pana atunci si sunt dati afara din prima divizie fara drept de reinscriere cateva sezoane, deci atunci cand vor suferi materialiceste urmarile responsabilitatii morale, ca si oricare alt slujbas care in mod repetat nu obtine rezultatele scontate.
Eu ORICUM nu inteleg DE CE anume fotbalistii chiar si cand pierd la nivele inferioare – nemaiajungand NICI MACAR SA JOACE in meciuri decisive – sunt platiti mai bine decat reprezentantii altor sporturi (canotaj, gimnastica, box, sarituri in apa, etc) atunci cand acestia reusesc performante de podium la nivel continental, mondial, olimpic, etc.
Poate pentru ca fotbalul a devenit o afacere?
Foarte bine puctat ,Victor, si foarte bine argumentat.
La prima ta afirmatie spusa in gluma, noi la Facultatea de psihiologie am facut o analiza a fenomenului si am ajuns la concluzia se actioneaza la nivel tribal, ca arhetip este acelas cu al vanatorii.
Multumesc pentru comentariu si as avcea o rugaminte :spune-mi "tu" 😛