Tractorsud.ro este magazinul creat pentru omul care iubeste munca campului, pentru agricultorul care stie cat de mult valoreaza o bucata de pamant! Agricultura in Romania este o ramura inca destul de importanta, deoarece la noi se exporta anual cantitati mari de grane si legume. Insa, la baza acestei indeletniciri sta multa munca, sudoare si investitii pe masura din partea agricultorilor. Masinariile cele mai utilizate in acest domeniu sunt tractoarele si combinele agricole, si multe piese, precum cele Class, le gasim la Tractorsud.ro. Cu ajutorul acestori inventii, un teren poate fi recoltat in mai putin de o zi. Este metoda preferata a celor care cultiva grau, porumb, ovaz, orez si floarea soarelui. Desi sunt greu de intretinut, la Tractorsud.ro exista posibilitatea de a cumpara piese combina Claas sau pentru alte brand-uri. 

Claas, ramane un brand cu traditie, deoarece inovatiile sale tehnologice anuale, au facut ca agricultorii romani sa indrageasca acest brand, iar drept dovada sta la baza filiera Class din Romania. De pe site-ul Tractorsud.ro, clientii pot afla tot ce au nevoie despre produsele lor si piese Claas pentru schimburile de rutina, necesare oricarei masinarii. 

O combina este o masina agricola autopropulsata pentru recoltarea plantelor de seminte, in principal cereale, intr-o singura operatie. Permite recoltarea si treieratul simultan. 

Cele mai recente masini sunt echipate cu diverse imbunatatiri: cabine cu aer conditionat, diverse sisteme de control (orizontalitatea barei de taiere, corectarea inclinarii, asistenta la conducere cu GPS, cartografiere a randamentului, planta pentru acoperirea plantelor etc.). Ca parte a dezvoltarii agriculturii de precizie, acestea au fost echipate si cu diferite sisteme de ghidare, inclusiv urmarirea prin satelit, sisteme pentru masurarea cantitatilor recoltate sau chiar a calitatii bobului.

Exista trei tipuri: cele conventionale au agitatori, cele neconventionale au rotori in loc de baterie si agitatori, si hibrizi.

Inventatorul Cyrus McCormick este cel care a depus brevetul pentru seceratoare mecanica, in 1834. Un alt inventator american, Hiram Moore a depus un brevet pe un model de combina in acelasi an. In 1866, Célestin Gérard a construit primul trosor mobil din Franta. In Europa, prima masina de recoltat a fost construita de Claas. Treptat, mai ales din anii 1990 pana in 2000, utilajele au fost echipate cu sisteme din ce in ce mai sofisticate de separare mecanica si / sau pneumatica a cerealelor. Acest lucru a necesitat in special studii detaliate ale proprietatilor aerodinamice ale boabelor suspendate intr-un flux de aer. Masinile au fost dotate, de asemenea, cu senzori mai exacti, care sunt rezistenti la praf si conditiile de treiere, precum si sisteme de control automate asociate cu camerele si GPS / galileo (sistem de pozitionare) de masurare, senzor de debit si senzori radar de viteza, in special.

In Europa, CEMAGREF si INRA au jucat un rol important in imbunatatirea utilajelor agricole, precum si studiul agriculturii in anumite universitati, inclusiv Universitatea din Clermont-Ferrand II. Recoltele actuale necesita mai mult de 600 CP si au consum de pana la 12 litri de combustibil pe hectar.

Este incredibil cum o masinarie poate sa schimbe intregul curs al agriculturii moderne. Insa, ca orice alta inventie din categoria de masinarii si acestea necesita reparatii si lucrari de mentenanta frecvente pentru a se mentine la un nivel optimal de functionare. Clientii pot gasi piese combina Claas, pe site-ul Tractorsud.ro, cu foarte mare usurinta!