Poluarea reprezinta una dintre problemele grave cu care se confrunta omenirea de ceva timp incoace, asadar fiecare om a inceput sa constientizeze ca este de datoria sa sa aiba o contributie la protejarea naturii si sa impiedice incalzirea globala. Participarea la tot soiul de manifestatii si actiuni organizate de ONG-uri sau sustinute de guverne nu mai este o solutie eficienta. Lucrurile simple, de zi cu zi, sunt cele care conteaza si care protejeaza mediul.

Lozincile, precum cea ”Sa protejam natura!” nu mai sunt suficiente, ele trebuie puse in practica si toata lumea sa inteleaga cat de importante sunt: folosirea mijloacelor de transport electrice, grija mai mare fata de colectarea deseurilor menajere, a celor periculoase, plantarea copacilor in locurile in care au fost defrisati, folosirea cu grija a apei potabile, a curentului electric si altele.

Iata cateva sfaturi utile in acest sens:

 

  • Becurile economice sunt o alegere mult mai corecta cand vine vorba de protejarea mediului. Becul clasic are o viata mai scurta, degaja foarte multa caldura si contribuie la poluarea naturii. Un studiu american a scos la iveala faptul ca exista posibilitatea, in cazul in care fiecare familie ar folosi macar un bec economic in locul celui clasic, ca emisia de gaze de sera sa se reduca semnificativ (ar echivala cu scoaterea din circulatie a 7,5 milioane de masini).

  • Reciclarea deseurilor a devenit o adevarata miscare pe tot globul, inclusiv copiii cunosc acest concept si incearca sa-l respecte cu strictete. In acest sens, o firma de reciclare reuseste cu succes sa le colecteze, sorteze si sa le trateze eficient, mai apoi acestea putand fi refolosite. Pentru mai multe informatii se poate apela la site-ul https://www.greenglobal.ro/reciclare-deseuri/, unde se pot gasi mai multe detalii despre tot ceea ce implica procesul de reciclare deseuri.

  • Alegerea produselor eficiente din punct de vedere energetic poate fi un alt sfat pentru protejarea mediului. In acest sens, instalarea unei centrale termice economice este de preferat (economie la consumul de combustibil, durata mai mare de functionare etc) altor modalitati de incalzire pe durata sezonului rece. De mare ajutor in montarea acestor centrale pot fi profesionistii de pe site-ul https://www.pasinstal.ro/instalatii-termice, unde puteti gasi o serie de informatii utile, precum avantajele instalatiilor termice si nu numai.

  • Plantarea unui copac ar trebui sa fie o misiune indeplinita pentru orice persoana. Nici nu conteaza locul in care se va sadi, important este doar ca ea va ajunge mare si va contribui la absorbtia dioxidului de carbon din atmosfera. E drept ca este doar o mica contributie pentru un singur copac, dar cu cat numarul lor va creste, cu atat lupta impotriva poluarii va fi mai acerba.

  • De cele mai multe ori, in ziua de astazi se merge peste tot cu masina personala. Fie la serviciu, la piata, la o intalnire de afaceri sau doar pentru o plimbare in parc, autoturismul nu este niciodata lasat acasa, astfel incat acesta consuma combustibil si emite numeroase gaze nocive. O solutie ar fi schimbarea autoturismului cu mersul pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport in comun.

  • Energiile alternative pot fi folosite fara ezitare, cu incredere. Investitia in astfel de energie in Romania este destul de scumpa, dar totusi recuperabila in timp, astfel incat nu este deloc rau sa se incerce si o astfel de idee moderna, care a prins radacini in tarile din vestul Europei sau in America.

Asadar, protejarea mediului inconjurator incepe de la constientizarea cetatenilor, de la fiecare gest mic pe care-l poate face chiar si un copil.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr