Nicio ocazie speciala nu va fi completa fara o sedinta foto pe masura. Este cunoscut faptul ca doar fotografiile au acea putere aproape magica, nu numai pentru a capta momentele si evenimentele importante din viata noastra, ci si pentru a mentine neschimbate acele emotii minunate care au invaluit acea zi. Una din aceste zile importante, este, cu siguranta, botezul celui mic. Este evenimentul pe care il planuiti inca de cand s-a nascut sau de cand era in burtica mamei. Exista mai multe tipuri de sedinte foto pe care sa le puteti alege pentru a imortaliza botezul micutului. Pentru asta aveti nevoie de un fotograf botez profesionist, care sa cunoasca cei mai importanti pasi ai evenimentului. Un astfel de fotograf este Adrian Scintei, un fotograf din Bucuresti cu experienta in realizarea fotografiilor de nunta, de botez si pentru multe alte tipuri de evenimente importante din viata fiecarui om.

Nu este nimic rau in a lua in considerare clasica sedinta foto pentru botezul celui mic, cu un fotograf angajat. Nu va lasati tentati de vocile care spun ca puteti pune un prieten sau o ruda sa faca fotografiile. In ziua de azi fotografiile de botez sunt speciale, regizate am putea spune, pentru a arata ca o poveste. Prezenta fotografilor profesionisti este confirmarea a cat de adevarat este acest lucru. Daca pe de o parte este adevarat ca „fotografierea” este la indemana tuturor, a sti cum sa faceti bine acest lucru ramane prerogativa profesionistilor din sector. Doar un fotograf specializat, datorita experientei, catorva mici trucuri si unei „atingeri artistice” poate sa fie capabil sa le insufle lucrarilor sale perfectiune si o imagine compacta, definita.

Din acest motiv si din alte motive, merita intotdeauna sa platiti pentru o sedinta foto profesionala, mai degraba decat sa incredintati aceasta sarcina rudelor si prietenilor, care, desi sunt dispusi, pentru ca sunt implicati emotional si poate uneori distrasi, nu vor putea niciodata sa atinga acelasi nivel de calitate in imagini.

Pentru o sedinta foto buna pentru botez, prin urmare, primul pas este sa contactati un fotograf, care poate fi cineva pe care il cunoasteti, a carui activitate o cunoasteti si o apreciati sau, alternativ, un profesionist cautat si contactat pe internet. Noi vi-l recomandam pe Adrian Scintei. Intotdeauna cititi cu atentie prezentarea activitatii fotografului, serviciile oferite, solicitati cotatii de pret si alegeti in sfarsit serviciul care va convinge cel mai mult.

Pana la urma, fotografia este arta, intrucat fotografia adevarata nu doar fixeaza o imagine, ci si transmite emotiile pe care le trezeste. A fotografia un copil, parintii, bunicii si toti membrii familiei, prieteni care participa la bucuria familiei, inseamna a intelege esenta fericirii si a noutatii pe care crestinarea copilului le presupune.

Doar un profesionist este capabil sa transmita toate acestea prin utilizarea camerei fotografice, care devine un mijloc de exprimare a sentimentelor, de cristalizare a situatiilor si de a lasa amintiri de nesters. Vreti sa faceti diferenta intre unele fotografii facute cu telefonul mobil, cu siguranta miscate si neclare, cu unele realizata de maini experte, perfect constiente de tehnica care trebuie adoptata si care, in plus, au echipamentul potrivit? Aceasta este singura modalitate de a garanta fotografii perfecte, cu claritate adecvata, proportii exacte, lumina si imagine corecta a evenimentului.

Pentru fotografiile de basm aveti nevoie de cateva precautii, ceea ce doar un profesionist adevarat vi le poate oferi. Folosind cea mai moderna si sofisticata tehnologie, el va fi atent la luminile, de importanta fundamentala pentru un rezultat excelent, avand grija ca acestea nu sunt prea puternice si nici ca mediul nu este prea intunecat. Va fi important sa invite participantii sa arate tot ce au mai bun, recomandand pozitii, expresii si incercand sa evidentieze partea cea mai buna a fiecaruia. Hainele elegante vor face restul.  Una dintre cele mai eficiente solutii pentru a obtine fotografii optime este de a mentine pielea opaca (mai ales daca este foarte cald) cu doze bune de pudra pentru fata, deoarece „efectul stralucitor” al fetelor si gatului este unul dintre cele mai frecvente dezavantaje (si apare urat) din fotografiile de ceremonie.

Intrucat cea mai sugestiva parte a ceremoniei de botez are loc in biserica, fotografiile destinate imortalizarii ei trebuie sa fie in functie de situatie. Aceasta inseamna, in primul rand, sa se fotografieze evenimentul fara a-l deranja. Un fotograf bun reuseste cu usurinta acest lucru, din moment ce stie sa aleaga cel mai bun unghi fara a enerva preotul si a crea distrageri inutile. Pentru a remedia intunericul care de obicei patrunde in interiorul bisericilor si pentru a va asigura ca fotografiile au succes, blitul poate fi utilizat, insa nu este o problema daca nu se foloseste, deoarece este posibil sa se retuseze lumina ulterior cu ajutorul software-urilor grafice moderne disponibile, care asigura rezultate excelente.

Si ce se intampla cu vechile albume foto? Spre deosebire de cele traditionale, pe care fotografiile sunt lipite sau introduse in buzunare speciale, albumele foto  din ziua de azi au imaginile imprimate direct pe pagini. In plus, fotografiile va vor fi livrate si in format digital.

In ceea ce priveste costurile unei sedinte foto pentru botez, exista pachete diferite sau oferte personalizate, astfel incat, cu siguranta, se va gasi ceva ce  vi se potriveste de minune.

Cateva sfaturi

Inainte de botez (si orice tip de ceremonie) este bine sa apelati la un profesionist din timp si sa stabiliti termenii acordului printr-un contract. In contractul cu fotograful trebuie specificate atat aspectele tehnice (efecte electronice, format de imprimare, albume foto etc.), cat si aspectele economice ale serviciului. De multe ori apar neintelegeri intre profesionist si client, urmate de actiuni legale indelungate si epuizante. Intocmirea unui contract scris este cea mai buna forma posibila de precautie pentru ambele parti.