Odata cu venirea anotimpului cald, mi-am propus ca toata vara sa pedalez oriunde am nevoie sa ajung. Fie ca trebuie sa ma duc la serviciu, la piata sau la intalnire planuiesc sa folosesc bicicleta in mod constant.

Motivul real il reprezinta kilogramele in plus pe care le-am adunat in timpul iernii, iar timp de sala nu am, asa ca o sa folosesc o cursiera.

Magazinul de la care am ales sa cumpar bicicleta pentru aceasta vara este Bikexcs.ro, un magazin specializat in comercializarea de biciclete sosea si nu numai de cea mai buna calitate. Stiind ca magazinul are numai produse de calitate si ca preturile sunt foarte accesibile, am decis sa cumpar din gama de cursiere, deoarece aceste biciclete sunt extrem de versatile.

Dintre toate modelele afisate pe site-ul Bikexcs.ro am ales sa cumpar bicicleta Drag Master Pro Road 2018, datorita pretului avantajos, dar si datorita faptului ca include o multime de piese de calitate. Recunosc ca m-a atras si modelul, care este unul unic.

De regula, materialul din care este confectionat cadrul bicicletei poate fi aluminiu, otel, titan sau fibra de carbon, acestea sunt cele mai populare si cele mai importante. Atunci cand o alegi pe cea potrivita pentru tine, trebuie sa tii cont de caracteristicile fiecarui material, pentru a o putea alege pe cea adaptata nivelului tau de antrenament.

Aluminiul este foarte potrivit pentru incepatori, intrucat face ca bicicleta sa fie foarte solida si rigida, dar, in acelasi timp, este usoara si raspunde bine la socuri. In plus, nici nu este o investitie foarte costisitoare si este o trecere avantajoasa de la bicicletele de oras la cele de cursa lunga. In ultimul timp, producatorii acestor produse au adus modele si caracteristici inovatoare. Unele dintre acestea sunt cadrele realizate din tuburi imbinate de aluminiu, care sunt mai groase la extremitati si mai subtiri in centru, oferind in felul acesta o rezistenta mai buna in locurile unde presiunea este mai mare.

Cursiera este bicicleta verii anului 2019, cea pe care mi-am cumparat-o si eu de pe Bikexcs.ro. Sunt foarte multumit de ea si o recomand tuturor.