In fiecare zi auzim tot felul de informatii, mai mult sau mai putin adevarate, despre alimentele si bauturile pe care le cosumam. Daca ar fi sa luam orice informatie de buna, ajungem la concluzia ca nu putem manca nimic si nici macar apa nu putem bea pentru ca “prezinta” modificari, enzime si cate si mai cate. Desigur, unele lucruri sunt adevarate, dar cum spune o vorba din batrani: nu tot ce zboara, se mananca. Si pentru ca vorbim de mancare, unul dintre alimentele despre care exista mituri mai multe decat cele ale Greciei Antice, este carnea de pui. De-a lungul timpului, au aparut in presa si la TV tot felul de stiri despre carnea de pasare si cat de “periculoasa” a devenit. De vina sunt toti: americanii, rusii si alte fiinte pamantene sau mai putin pamantene.

Insa chiar trebuie sa dam crezare acestor mituri? Grupul de firme Safir si al lor pui Delicios de Vaslui si-au propus sa demonteze cele mai comune mituri si sa demonstreze consumatorilor ca acest aliment este cat se poate de sanatos si hranitor. Desigur, ca orice aliment, trebuie consumat cu moderatie, dar consumul normal nu iti va face niciun rau. Campania “Limpede ca buna ziua” iti propune un concurs prin care poti castiga premii oferite de firma Grupul de firme Safir si raspunsul la cele mai importante intrebari pe care le ai legate de aceasta carne de pui. Iata care sunt cateva dintre cele mai mari mituri si, in acelasi timp, neadevaruri, despre carnea de pui:

1. Puii consuma hormoni si steroizi pentru a creste mai repede si mai mari. Realitatea? Puii vanduti pe teritoriul Romaniei nu sunt indopati cu asa ceva. Carnea de pui marca Safir, de exemplu, sunt controlati periodic si riguros si nu exista astfel de stimulenti de crestere. Puii cresc mai repede si mai bine datorita conditiilor bune de crestere, imperecherii controlate, hranei corespunzatoare si controalelor periodice facute de veterinari. Toate acestea contribuie la cresterea unor pui mari si frumosi. Pana la urma, acelasi lucru se intampla si in cazul oamenilor. Daca suntem hraniti corespunzator, mergem periodic la medic si avem conditii de trai perfecte suntem sanatosi si in forma maxima. De aceea, pe ambalajul transparent al Deliciosului de Vaslui, vei gasi eticheta cu toate informatiile necesare cu privire la lipsa hormonilor din hrana.

2. Puilor li se dau constant antibiotice. Realitatea? Carnea de pui pe care o cumperi de la fermele acreditate nu contine antibiotice. De ce se intampla uneori ca puilor sa li se dea totusi antibiotice? Ca si la oameni, si animalele pot prezenta infectii si, in colaborare cu medicul veterinar, li se vor administra antibiotice strict la nevoie si in nicun caz identice cu cele folosite la oameni. Exista medicamente diferite pentru pasari si acestea sunt date doar la prescrierea medicului veterinar. Antibioticele sunt folosite doar pentru a mentine unele pasari sanatoase si pentru a le proteja pe celelalte. Toate pasarile se afla sub stricta supraveghere a veterinarului.

3. Puii pentru carne sunt crescuti in custi. Realitatea? Acest lucru nu se intampla la fermele acreditate. Pasarile au suficient spatiu pentru a alerga si a nu fi stresate. Asta se intampla si la Grupul de firme Safir, de aceea puii pe care ii vei pune pe masa,vor fi sanatosi si deliciosi.

Daca ai alte intrebari legate de carnea de pui, intra si tu acum pe site-ul www.safir.ro/concurs-limpede-ca-buna-ziua si afla ceea ce doresti!
 Deliciosul de Vaslui este gata sa iti ofere cele mai complete si corecte informatii despre carnea lor de pui, asadar nu ezita sa ii contactezi.