Igiena intr-un cabinet medical joaca un rol foarte important. Este de neconceput sa ai un cabinet sau sa fii angajat intr-un spital si sa nu respecti macar regulile elementare de igiena.

Daca esti cadru medical, unul din accesoriile care nu trebuie sa iti lipseasca sunt o pereche de papuci medicali. Acestia trebuie purtati strict in cadrul institutiei sanitare. Astfel se va evita contaminarea lor cu diverse bacterii luate din afara spitalelor si cabinetelor. In plus, acestia joaca si un alt rol si anume de a proteja sanatatea picioarelor cadrelor medicale. O asistenta, infirmiera sau medic petrec foarte mult timp in picioare. Ganditi-va doar la chirurgii care au operatii ce dureaza ore in sir. O incaltaminte neadecvata le poate cauza numeroase neplaceri si afectiuni ale gambelor, cum ar fi aparitia varicelor. Forma lor si design-ul previne aparita durerilor sau ameliorarea acestora. Acestia sunt construiti in asa fel incat piciorul sa stea confortabil si sa respire. Talpa papucilor medicali este creata in asa fel incat sa sustina greutatea corpului si presiunea sa fie distribuita uniform. Socul din timpul mersului va fi astfel amortizat foarte mult. Faptul ca in acesti papuci piciorul are o pozitie corecta, circulatia sangelui va fi si ea buna. De aceea, sunt multe persoane, care nu sunt cadre medicale si care isi achizitioneaza astfel de papuci medicali pentru a avea un confort sporit atunci cand au o meserie ce necesita stat mult in picioare ( cum ar fi angajatii brutariilor sau firmelor din domeniul alimentatiei publice). In plus, sunt printre cele mai igienice tipuri de incaltaminte.

Un alt accesoriu obligatoriu pentru cadrele medicale si pentru apartinatorii celor internati sunt acele masti de unica folosinta. Acestea ne pot proteja de multe afectiuni care se transmit pe calea aerului, cum ar fi gripa. Daca un cadru medical sta lanaga o persoana cu o astfel de afectiune si aceasta tuseste sau stranuta, acesta poate contracta afectiunea daca nu respecta regulile de igiena corespunzatoare. Mastile de unica folosinta sunt concepute in asa fel incat sa creeze o bariera protectiva intre nasul si gura persoanei care o poarta si diversele elemente ce o pot contamina. De asemenea, si apartinatorii bolnavilor trebuie sa poarte astfel de masti pentru a nu se imbolnavi si a nu imbolnavi si pe alti.

Masitile de unica folosinta nu sunt strict pentru a fi folosite doar in spitale. Sunt persoane cu imunitate scazuta care, indiferent de locatie, poarta astfel de masti. Sunt ideale si pentru persoanele care sufera de anumite alergii cum ar fi la parf si polen. Daca, de exemplu, faceti curatenie incasa si stiti ca sunteti alergici la praf, pentru a preveni apartia frecventa a rinitei alergice, puteti purta in timpul activitatilor casnice o astfel de masca de unica folosinta. Va va proteja de afectiunea atat de suparatoare dar si de mizeria pe care o puteti acumula pe ten, lucru ce duce la aparitia punctelor negre si acneei.

Astfel pentru protectia dumneavoastra dar si din motive de igiena este bine sa apelati la astfel de accesorii medicale nu numai in incinta spitalelor si cabinetelor dar si cand suntenti in alte situatii ce necesita o atentie si igiena sporita.