Prietenie = Friendship = Freundschaft = Amitié = Barátság in oircate limbi as traduce acest cuvant, el, are , pentru mine , semnificatie deosebita.
De multe ori , credem, eronat, ca prietenia inseamna, ca doua sau mai multe persoane , sa fie mareu impreuna.

Prietenia , este relatia , dintre doua sau mai multe persoane, care transcede spatiul si timpul. Poti avea prieteni, cu care nu te-ai vazut de ani de zile , dar sa stii ca ,atunci cand ai nevoie, ei , iti vor fi alaturi.

Iti vor fi alaturi, si la bine , si la rau, te vor spriijini si te vor intelege.

Cat de mult conteaza, ca , preitenul tau sa te inteleaga , sa stie cum reactionezi , sa stie cand sa renunte si cand sa te sustina.
Prieteniile cele mai trainice si cele mai durabile , le innodam , de regula in copilarie – acestea sunt cele mai frunoase – cele in care ai foarte multe amintiri , pe care le poti depana, la gura sobei (caloriferului).

Ce bine si ce frumos ar fi daca viata ne-ar lasa impreuna, dar cum fiecare din noi are un destin , trebuie sa il urmam , si astfel din 20 de prieteni . cati am fost candva , ramanem doar 3-4 in acelas oras , restul risipindu-se, prin cele mai indepartate colturi ale lumii , cautand ceva mai bun.

Si cum nu putem ramane copii , la un moment dat , ne intemeiem familii , incepem sa avem alte prioritati.Unii fac cariera , altii se lanseaza in afaceri, altii fac cercetare , dar orice am face , perioada aceea din copilarie si adolescenta , cand faceam sotii impreuna , ramane , undeva , ascunsa , intr-un coltisor al creierului nostru.

Putem face prietenii frumoase si durabile, si la mauritate , dar in aceasta faza , a evolutiei noastre , cel mai important lucru este sa ne respectam prietenii.

Nu conteaza distanta la care acestia se afla , daca ai afinitati comune, daca iti intelegi prietenii si mai ales daca ii respecti , prietenia este garantata.

Nu stiu daca mi se pare mie, sau daca asa este , dar in societatea noastra , parca , nici prieteni nu mai putem avea , incepem sa avem doar cunostinte.
Ritmul vietii noastre este atat de alert , incat abia mai avem timp pentru noi.

7

Pana la viitoarea postare va doresc “Toate cele bune !”