Drumul la oftalmolog l-am facut de nevoie. M-am trezit cu pleoapele umflate si abia mai zaream. Din cauza concentrarii la citit, a inceput sa ma doara capul si sa ma usture ochii. O nenorocire nu vine niciodata singura, iar durerile si bolile se leaga intre ele, in special cand te dor parti ale corpului situate in regiunea capului.
M-am alarmat vazand ca imi este afectata vederea si ca trebuie sa ma incrunt sa fac ochii mici sau mari sa zaresc si mi-a fost teama ca pe langa toate acestea sa nu ma aleg si cu vreun tic.

woman in eyeglasses with eye chart

De ce le-o fi oamenilor frica de doctori si se duc la ei cand este prea tarziu si efectiv nu mai are ce sa le faca?
Oftalmologul mi-a facut un control amanuntit si mi-a dat o veste buna si una mai putin buna.
Vestea buna a fost ca ochii erau sanatosi. Nu aveam nevoie nici de ochelari, nici de tratament si operatie. Vestea mai putin buna era ca pleoapele mele trebuisa sa fie urgent ridicate de catre estetician.
-Nu scap de bisturiu, i-am spus oftalmologului speriata!
Blefaroplastia cu laser inseamna durere zero si interventia ultrarapida, m-a incurajat. Cand veti crede ca interventia incepe, specialistul va va anunta ca s-a terminat, de fapt.
I-am apreciat omenia. Ii era mila de mine si gasise timp sa ma incurajeze, nu m-a expediat in secunda urmatoare dupa terminarea consultatiei.
La Clinica doctorului Renert am ajuns dupa ce am intrebat in stanga si in dreapta care este cel mai bun estetician din Romania si clinica de chirurgie estetica dotata la standarde internationale.
Vedetele autohtone si oamenii obisnuiti au rostit numele Renert. Mi-am facut programare. Si la clinica doctorului supranumit Frumusete domneste empatia, fiindca vazandu-ma speriata, mi-a prezentat pe inteles operatia de ridicarea a pleoapelor cu laser si mi s-a demonstrat din nou ca daca te duci mai repede la doctor este si mai bine, fiindca daca nu le lasam sa cada atat de tare ar fi fost suficienta o injectie cu Botox. L-am rugat sa sintetizeze beneficiile utilizarii laserului in blefarosplastie si mi-a raspuns fara sa stea pe ganduri:
-precizie. Este cea mai precisa metode utilizata la ora actuala.
-rapiditate. In mai putin de o ora operatia s-a terminat.
-nedureroasa. Gradul de durere este nul.
-cicatrizanta si cauterizanta. Operatile cu laser se vindeca repede, nu lasa urme vizibile si nu se infecteaza.
Din dicutiile avute am mai aflat un lucru care m-a umplut de bucurie: intinerirea ochilor cu 5 ani reprezenta bonusul interventiei pe langa redarea vederii si aspectul normal al regiunii oculare.
Am facut operatia luna trecuta, iar acum pot merge linistita pe strada fiindca recuperarea a fost rapida. Vad bine, buna dispozitie mi-a revenit si arat normal, fiindca m-am speriat in ziua in care m-am vazut cu pleoapele cazute in oglinda.
La clinca doctorului Renert am gasit doua maini pricepute, cel mai amabil personal si dotari la standarde internationale, iar cei care mi-au recomandat-o au avut dreptate.
Va sfatuiesc sa nu lasati pleoapele sa cada pana va este afectata vederea si deveniti nervos sau depresiv, ci apelati la dr-Renert, supranumit “Doctorul Frumusete”.