Simti ca orice ai face, casa a reusit cumva sa se micsoreze? Ai nevoie de mai mult spatiu, insa nu ai gasit pana acum nicio posibilitate prin care sa faci acest lucru? Organizarea lucrurilor personale poate fi foarte dificila, in mod special daca ele au o semnificatie speciala si nu ai vrea sa renunti la obiectele incarcate cu atatea amintiri placute. Cu toate acestea, atunci cand faci o curatenie generala drastica, nu ezita sa scapi de lucrurile pe care nu le mai folosesti, ori care au devenit inutile,  neavand niciun scop practic. Orice spatiu liber din casa poate fi refolosit, asa ca nu ezita sa reinventezi scopul unor spatii sau incaperi nefolosite din locuinta ta!

TOP idei creative pentru a profita de tot spatiul pe care il ai disponibil!

      1. Nu ai ce face cu debaraua?

 

 

In mod special in strainatate, din ce in ce mai multa lume alege sa isi refoloseasca spatiul disponibil din locuinta, mai ales daca acesta este o intreaga camera. Daca incaperea nu este foarte spatioasa pentru a o folosi pentru depozitare, ia in considerare improvizarea unei mini bai (doar masina de spalat, rafturi pentru produsele de curatat, etc.) sau a unui frigider in plus.

 

     

     2.Ai nevoie de un birou acasa, insa nu ai o camera speciala in care sa aiba loc?

 

 

In locul unde candva era un simplu balcon, poti sa iti amenajezi biroul de acasa, avand astfel mai multa intimitate si un mediu special amenajat doar pentru tine! Daca dimensiunile incaperii sunt prea mici, nu ezita sa renunti la usa, facand biroul tip open-space. Ai grija ca acesta sa fie inchis si incalzit corespunzator, astfel incat si pe perioada sezonului rece sa beneficiezi de tot confortul de care ai nevoie.

 

 

       3. E prea mult spatiu liber sub scara interioara?

 

 

Nu ezita sa iti construiesti un dressing chiar pe dimensiunile spatiului de sub scara interioara a imobilului, in mod special daca locuiesti intr-o casa la curte! Astfel, cu un dressing sub scara vei reusi sa lasi holul de la intrare mai liber, scapand nu doar de incomoditatea hainelor groase pe timp de iarna, ci si de problema perechilor de pantofi care nu au un loc doar al lor.

 

 

   4. Esti pasionat de arta culinara, dar bucataria este prea mica?

 

 

Una dintre schimbarile cel mai des facute intr-o casa, este transformarea unei bucatarii „inchise”, intr-una tip openspace. Astfel, vei beneficia de multiple avantaje, fie ca aceasta va avea deschiderea spre living / sufragerie, fie ca o va avea spre balcon. Printre cele mai mari, se numara posibilitatea unei aerisiri mai rapide si organizarea mai buna a pieselor de mobilier necesare oricarui bucatar, amator sau profesionist, burlac, casatorit sau parinte.

 

De ce sa schimbi Vechi cu Nou?

 

In privinta acestui subiect exista foarte multe argumente, atat pro, cat si contra. Fiecare persoana trebuie sa stabileasca obiectiv care este cea mai buna alegere pentru cazul sau. Cu toate acestea, Vechi-ul nu trebuie sa stea niciodata in calea dezvoltarii proprii, iar odata ce acapareaza prea mult timp sau spatiu in locuinta, este nevoie de o introspectie care sa determine ce anume trebuie sa dispara din mediul tau inconjurator. Ai curajul de a renunta la obiectele care raman in jurul tau doar datorita amintirilor pe care le invie, din cand in cand.

Ordinea si echilibrul sunt foarte importante pentru o calitate crescuta a vietii, asa ca nu neglija sa faci acest pas, de a renunta la lucrurile materiale inutile, in mod special cand acestea te impiedica sa faci noi achizitii, de care ai nevoie.

Ai curajul de a iesi din zona de confort, profitand de prezent pentru a investi in viitor. Deseori, lucrurile care incep sa fie simple obiecte depozitate in casa raman in decorul acesteia datorita amintirilor pe care le poarta. Cu toate acestea, ele sunt simple produse, care odata cu trecerea anilor, isi pierd scopil initial, transformandu-se intr-un impediment spre schimbarea inspre „mai bine”.

Fii creativ si reinventeaza-ti casa, dupa bunul plac, astfel incat aceasta sa te reprezinte! Nu ezita sa incerci ceva nou, sa iesi din tiparele clasice, atata timp cat pentru lucrarile ample consulti un specialist care sa iti spuna daca planurile tale de reamenajare sunt benefice sau nu constructiei casei tale.