Sala trebuie sa fie decorata astfel incat sa le starneasca celor mici dorinta de a invata. O doamna profesoara m-a rugat sa o ajut cu design-ul incaperii in care invata elevii sai.

I-am recomandat sa vopseasca peretii in culori deschise, pentru a atrage atentia celor mici si pentru a le starni imaginatia. Atmosfera este foarte importanta, copiii trebuie sa se simta linistiti si degajati, sa nu aiba constrangeri si sa se poata concentra in voie.

Cum cei mici petrec o buna parte a zilei in clasa, este de inteles ca atmosfera trebuie sa fie calda si primitoare.

Vine si intrebare daca o sala trebuie sa fie puternic putin sau mult decorata si ce culori trebuie folosite. Cea mai des intalnita este cea de alb , ea da o senzatie de curatenie si aerisire, dar se poate opta si pentru culori ca bej, galben sau albastru.

Conteaza mult si ceea ce se pune pe pereti, eu am fost mereu de acord cu posterele educative, concursuri sau alte metode de predare, in ciuda unor tablouri sau a altor picturi.

O sala de clasa in care invata copii cu varste de pana in 10 ani ar trebui sa fie echipata cu toate necesitatile. Asa ca am cautat pe Zenon. Ro mai multe obiecte si la final am cumparat o tabla alba, pe care invatatoarea sa le poate transmite in scris toate informatiile.

Tot pentru ea am cautat un aparat laminat pentru a putea printa tot ce are nevoie pentru a face orele de studiu ale celor mici interactive.

Multi elevi sunt pasionati de desen si I-am sfatuit sa cumpere hartie colorata pentru a picta si confectiona din ea diferite lucruri, pe care mai tarziu le pot vinde sau dona. Cele mai des intalnite lucruri confectionate din cei mici sunt florile si martisoarle in perioada primaverii.

In concluzie, pentru a amenaja o sala de clasa avem nevoie doar de obiecte interactive pentru cei mici, dar si de un decor care sa ii inspire si sa le starneasca imaginatia in scopuri educative. Elevii trebuie sa fie o prioritate, iar investitiile in educatia si in salile de clasa in care acestia invata trebuie sa fie maxime.