Atunci cand ai de amenajat propia casa te gandesti si analizezi foarte serios optiunile pe care le ai la dispozitie pentru a obtine o amenajare cat mai buna si cat mai eficienta din toate punctele de vedere.

Materialele pe care le utilizezi in amenajarea unei case joaca un rol extrem de important in obtinerea unui nivel calitativ ridicat. PVC-ul este unul dintre cele mai utilizate materiale atunci cand vine vorba despre amenajarea sau reconditionarea unei case. Acest material este utilizat pentru repararea sau crearea sistemului de incalzire, sanitar, etc. Din punctul meu de vedere utilizarea tevilor si fitingurilor pentru crearea sau reconditionarea unui sistem de incalzire sau sanitar este cea mai buna alegere pe care o poti face. Pe ce se bazeaza aceasta afirmatie?

Tevile si fitingurile din PVC ofera foarte multe avantaje, 10 dintre acestea fiind prezentate in continuarea acestui articol.

Principalele avantaje oferite de catre utilizarea unor tevi si fitinguri PVC:

1. PVC-ul este un material obtinut prin polimerizarea clorurii de vinil la scara industriala prin unul din urmatoarele procedee: polimerizare in suspensie, polimerizare in emulsie, polimerizare in vrac. Avand in vedere modul in care se obtine PVC-ul, acest material este ecologic motiv pentru care tevile si fitingurile din acest material sunt alegerea perfecta pentru transportul apei potabile. Doar prin utilizarea acestui tip de teava poti fi sigur ca apa pe care o utilizezi este potabila.
2. Pretul tevilor si fitingurilor din PVC este unul foarte mic ceea ce inseamna ca, crearea unui sistem cu ajutorul tevilor si fitingurilor din PVC nu necesita alocarea unei sume de bani foarte mari.
3. Durata de instalare este foarte mica si nu prezinta un grad ridicat de complexitate. Datorita acestui avantaj, tevile si fitingurile din PVC pot fi instalate si de catre o persoana care nu are cunostinte foarte complexe in domeniul instalatiilor.
4. Are o durata de utilizare de circa 50 ani, asta in cazul in care este utilizata corespunzator. Chiar daca pe piata exista tevi create din alte materiale care au o durata de utilizare mai mare, din punctul meu de vedere 50 ani este o perioada de timp mai mult decat buna pentru utilizarea in conditii de siguranta a unei instalatii.
5. Nu necesita o intretinere greu de realizat.
6. Manopera pe care trebuie sa o platesti pentru crearea unui sistem bazat pe tevi si fitinguri din PVC este mica avand in vedere ca PVC-ul este un material cu care se lucreaza foarte usor si repede.
7. Este un material care se bucura de un nivel foarte ridicat de rezistenta impotriva coroziunii sau impotriva altor factori care intr-un fel sau altul pot pune in pericol integritatea tevii sau a fitingului din PVC.
8. Ofera o etansietate foarte buna motiv pentru care acest material este utilizat in special in instalatii prin care trece apa.
9. Este un material maleabil motiv pentru care acesta poate fi indoit foarte usor si fara a utiliza scule profesionale.
10. Avand in vedere ca PVC-ul este un material ecologic, tevile si fitingurile confectionate din acest material respecta trendul zilelor noastre si anume, a nu mai utiliza materiale care intr-un fel sau altul polueaza.

Avand in vedere avantajele prezentate in cadrul acestui articol, pot spune ca tevile si fitingurile din PVC sunt alegerea potrivita pentru crearea unei instalatii, fie ca este vorba despre o instalatie sanitara sau de incalzire. Acest tip de teava sau fiting poate fi achizitionat extrem de simplu si rapid prin intermediul magazinului online incalzire – sanitare.ro. Motivele pentru care recomand acest magazin online sunt multiple, cateva dintre acestea fiind urmatoarele:
• Varietate foarte mare de produse.
• Posibilitatea de a putea achizitiona doar produse de cea mai buna calitate si la un pret fara concurenta.
• Produsele comandate sunt livrate in cel mai scurt timp posibil.
• Posibilitatea de a putea apela la serviciul de consultanta tehnica pentru a fi sigur ca ceea ce vrei sa achizitionezi se potriveste cat mai bine cu nevoile avute.
In concluzie, avand in vedere avantajele oferite de catre utilizarea tevilor si fitingurilor din PVC, cred ca nu gresesc daca afirm faptul ca tevile si fitingurile din PVC sunt alegerea castigatoare pe care trebuie sa o faci in cazul in care iti doresti un sistem sanitar sau de incalzire eficient, durabil, usor de utilizat, etc.