Doua motive apar atunci cand ne punem aceasta intrebare. Primul motiv este pentru siguranta si respectarea legii. Dar este incontestabil faptul ca smartphone-urile ocupa un loc special in experienta noastra de conducere. Pentru ca sunt foarte utile pentru navigarea prin GPS in timp ce ne deplasam. La fel, ne permit sa ascultam melodiile noastre preferate, sa primim si sa facem apeluri din cand in cand, folosind un kit hands-free. Un suport pentru auto pentru telefon ar fi atunci perfect pentru a facilita toate aceste manevre. Si astfel, va puteti bucura de telefonul dvs. in siguranta, fixandu-l pe un suport smartphone solid si accesibil, indiferent daca aveti un iPhone 6, un iPhone 7 sau cel mai recent iPhone Xs sau Xr, dar si orice model de la Samsung. Avand in vedere pretul lor ridicol, ar fi absurd sa nu achizitionati astfel de truse utile.

Achizitionarea acestor dispozitive, dupa cum a fost mentionat anterior, necesita luarea in considerare a catorva criterii utile. Dar inainte de a aborda aceste crietrii, haideti sa vedem care sunt diferitele tipuri de suport pentru telefonul auto.

Diferitele tipuri de suporturi GSM auto

Aceasta clasificare este axata pe sistemul de fixare. Astfel, exista patru tipuri diferite: 

-suporturi pentru telefoane de aspiratie: -cu aceste modele, puteti sa va fixati telefonul mobil in locul ales;

-suporturi de smartphone-uri pe grila de ventilatie: acestea sunt kituri care sunt asezate pe orificiile de aerisire a vehiculului;

-suporturi pentru laptop pentru a fi introdus in slotul CD: acestea sunt adesea echipate cu o clema care aluneca cu usurinta in slotul pentru CD player al tabloului de bord al masinii; 

-suporturi magnetice pentru telefoane: aceste modele de suporturi pentru smartphone-uri auto pot fi fixate oriunde pe tabloul de bord cu unul sau mai multi magneti;

-suporturi de telefon clip-on: sunt instalate folosind un clip reglabil. Este o optiune practica si destul de sigura.

Compatibilitatea suportului pentru smartphone

In afara de asa-numitele modele “universale”, care functioneaza mai mult sau mai putin cu toate telefoanele, suporturile trebuie sa corespunda dimensiunilor telefonului. Acesta este motivul pentru care marile marci de smartphone-uri (Apple, Samsung, etc.) ofera kituri specifice produselor lor. Nu ahciztionati decatd aca sunteti 100% sigur ca suportul este compatibil. Altfel nu il veti putea utiliza.

Un suport pentru telefonul auto poate fi instalat in mai multe moduri, in functie de model. Printre alte optiuni, aveti clema, ventuza si clema pentru fixarea smartphone-ului dvs. pe parbriz sau pe tabloul de bord al vehiculului. Puteti, de asemenea, sa il glisati in slotul CD sau in grila de ventilatie, asa cum am mentionat mai sus.

Fiti constienti ca toate aceste solutii au punctele lor forte si laturile lor negative. De exemplu, telefonul se poate opri uneori din cauza aerului fierbinte suflat de grila de ventilatie. La fel, ventuzele aluneca imediat ce interiorul masinii devine foarte rece. Si cu slotul CD, de fiecare data cand schimbati CD-ul, trebuie sa indepartati baza telefonului. 

Exista o varietate foarte mare de dispozitive de tip suport auto magnetic pe internet care pot fi alese in functie de marime, culoare si necesitate.