Folosesiti apa dintr-o fantana proprie? Atunci este foarte important sa aveti grija de mai multe aspecte ce tin de calitatea acesteia, unul dintre ele este sterilizare uv, adica sterilizarea cu unde ultra violete. Daca sursa de apa cu care alimentati casa este una proprie, de obicei o fantana, atunci este indicat sa faceti o analiza a calitatii apei, pentru a putea decide de ce instalatii ati avea nevoie, pentru a putea folosi apa de cea mai inalta calitate.

Trebuie sa va asigurati ca apa pe care o folositi nu are microorganisme si microbi daunatori pentru organismul vostru, iar in cazul in care sunt depistati, este nevoie de sterilizare uv, care ar distruge toate microorganismele daunatoare si apa ar putea fi folosita fara nicio grija atat in alimentatie, cat si in oricare uz casnic. Cu toate ca unii dintre voi pot privi destul de sceptic mecanismele de sterilizare uv, acestea sunt cel mai des folosite pentru purificarea apei. Cel mai des folosite sunt lampile uv, care reprezinta o solutie eficienta si des intrebuintata pentru sterilizarea apei.

Cum este folosita o lampa de sterilizare?

Dupa cum spuneam, lampile de sterilizare uv sunt cel mai des utilizate, deoarece s-au dovedit a fi si cele mai eficiente. Este recomandat ca odata instalata, o lampa de sterilizare sa nu mai fie deconectata, deoarece deconectarea acesteia ia cam opt ore din viata ei, deoarece si lampile de sterilizare au o anumita durata de functionare. Se recomanda ca acestea sa functioneze in permanenta, pentru a asigura si o calitate superioara a apei.

Apa pe care o folosim poate sa contina bacterii, microorganisme daunatoare si virusi, tocmai de aceea trebuie sa constientizam importanta dezinfectarii. Metodele clasice de dezinfectare nu mai sunt eficiente, iar o lampa de sterilizare asigura o purificare completa a apei si o face consumabila.

Desigur, pe langa o lampa de sterilizare, pentru apa destinata consumului se mai recomand si alte purificatoare. Pentru apa pe care o consumam si o folosim pentru gatit, trebuie sa ne asiguram ca corespunde celor mai inalte niveluri, deoarece despre sanatatea noastra este vorba totusi.

Unde folosim apa sterilizata

Apa sterilizata este folosita in mai multe domenii, incepand cu consumul direct, in activitati casnice, pana la dezinfectarea anumitor instrumente in spital, a obiectelor copiilor mici, cum ar fi biberoane de exemplu.

Atunci cand in familie este un copil mic, un bebelus, apa sterilizata este pur si simplu necesara, deoarece atunci este foarte important ca toate obiectele pentru cel mic sa fie cat mai curate, iar biberoanele acestuia sa fie purificate cat mai des posibil. Daca apa pe care o folositi vine dintr-o sursa proprie, cum ar fi, de exemplu, o fantana, atunci aveti neaparat nevoie de sterilizare uv a apei, pentru a va asigura ca este de calitate si ca sanatatea voastra nu este pusa in pericol. Intrebarea se pune si unde anume gasiti sterilizatoare uv de calitate, care sa va serveassca un timp indelungat si sa fie la cel mai inalt nivel. Va sugerez sa apelati la o firma cu experienta in domeniu, cum ar fi Ecowater, specializata in oferirea de solutii pentru purificarea apei.