Junior pe balconAcum doua zile am avut parte de o intamplare mai putin agreabila.

Iesind seara (a se citi “noaptea”) cu blanosii la ultima plimbare din ziua respectiva, am simtit cum tasnit Junior in spatele unuia din cele trei chioscuri de ziare din zona marcata de noi.

Am auzit latraturile specifice unei incaierari intre doi caini si mi-am dat seama ca mosulica al meu se batea cu un diatamai cainocul care a aparut din spatele constructiei de tabla.Totul a durat o fractiune de secunda.

Smuls din ganduri, am tras puternic de lesa rostind pe un ton mai ridicat “NU !!” si l-am spuls din coltii dihaniei.

Un sfert din problema rezolvasem.Yorkie, inteleptul, desi bataus de felul lui, se si umflase si statea incordat, gata de atac (sau aparare), nu sarise spre dusman.In sinea mea ma gandeam deja cum sa il scot din ghearele aluia si fara sa vreau am zis calm: “Nu, baiatule, nu e voie, hai du-te!! Du-te!!”

L-am tras pe York langa Junior care statea lipit de piciorul meu.Eram la un metru de al, daca sarea ma putea dobori.Ne-am privit in ochi.Era un caine foarte mare, nu imi dadeam seama de rasa, era cu mult mai mare decat un caine-lup, cu blana multa. Blana maron-galbuie de pe cap era mai mare, stufoasa si avea forma unei coame.Faptul ca naparlise spre talie, il dadea alura unui leu.Ma privea fara teama , ii vazusem dintii albi si imi dadusem seama ca am de-a face cu un exemplar adult dar in floarea varstei canine.

Vazand ca nu am intentia sa il atac si nesimtind teama din partea mea statea locului si ma privea.Nu avea rost sa scot cheile sa le zdrangan, l-as fi speriat si nu se stie cum ar fi reactionat. Era evident ca nu avea intentii agresive, cred ca pitacania mea zdrenturoasa l-a trezit din somn ceea ce l-a speriat facandu-l irascibil.

M-am indepartat cu cateii mei .Junior schipata cu piciorul din fata .Este bolnavior, are artrita si il dor picioarele din spate si este sub tratament.Aceasta lupta ii mai lipsea.

Indreptandu-ne spre casa, am mai dat peste vreo patru maidanezi, ceea ce mi-a dat de inteles ca sunt in haita si ca ne batusem tocmai cu seful care mergea agale la o distanta respectabila de noi.

L-am luat pe Junior in brate si am urcat in casa, unde i-am facut o frectie cu spirt la piciorul ranit.Gemea de durere si de sperietura, asa ca am uns o felie de paine cu unt in care am indesat o pastila de Ketorol. Incet-incet a adormit in culcusul improvizat de langa biroul meu, iar a doua zi a fost okay.

Cum a doua zi a trebuit sa fac cumparaturi si pentru ei, pe langa bobite si consevele cumparate, am gasit la oferta, niste jucarele atat pentru catei ,cat si pentru pisoi.

Le-am luat doua jucarii identice cateilor si un soricel pisoiului.

Ajuns acasa dupa ce m-au inspectat de mirosuri noi, le-am inmanat jucariile doar ca pioiului i-au placut mai mult jucariile blanosilor, iar Junior s-a “indragostit” de soricelul lui Tommi.

Am reusit sa fac un clip cu Junior si cu soricelul de jucarie.S-a jucat pana a obosit…..

Junior in culcusul improvizat