Înainte de a cumpăra un diamant neslefuit sau un inel cu diamant de calitate, trebuie sa vă asigurati că achiziționați un diamant cu adevărat spectaculos pentru prețul potrivit.

Începeți cu diamante certificate

Cel mai important sfat in ceea ce priveste achizitionarea unui inel cu diamant Perseides este acela de a cumpăra numai diamante certificate. Dacă cumpărați un diamant în vrac, sau orice piesă de bijuterii cu diamante, asigurați-vă că diamantul este certificat. În mod ideal, certificarea diamantului ar trebui să fie asigurată de unul dintre cele patru laboratoare gemologice de top din lume:

Institutul Gemologic al Americii (GIA) – considerat cel mai bun.
Societatea American Gem (AGS)
Institutul Internațional de Gemologie (IGI)
Laboratorul Gemologic European (EGL)

Inelele de logodna si verighetele cu diamante sunt de asemenea pietre pretioase care sunt certificate de unul dintre aceste laboratoare.

Singura excepție de la această recomandare este dacă cumpărați un inel de logodna antic cu diamante sau un inel de nuntă, un inel de mostenire sau un inel ușor utilizat care conține un diamant care nu a fost certificat anterior.

Deoarece diamantele deja montate nu pot trece prin procesul de clasificare și certificare, aceste inele ar trebui să vină cu o evaluare efectuată de o terță parte imparțială care nu are nicio legătură cu vânzătorul.

Cele mai bune evaluări ale inelului de diamante sunt cele care au fost emise de un evaluator gemologist american certificat de societatea americană Gem. Când faceți cumpărături pentru inele cu diamante care nu sunt fabricate cu diamante certificate, o apreciere reputațională și un certificat de autenticitate vă vor asigura că achiziționați un diamant de prima rată și că inelul este la prețuri rezonabile.