Colt-Alb-2Acum catva timp am avut prilejul sa urc pe Semenic (un fel de Sinaia a Banatului).Acolo in varf de munte exista o bisericuta foarte simpla dar care degaja o energie pozitiva pe care o resimmti mult timp dupa ce ai plecat din acel loc.

Iesind din bisericuta am fost inconjurat de 5 caini de ciobanesti latosi si mari.Pe unul dintre ei , mai indraznet , nu m-am putut abtine sa nu il ating pe bot.Era negru si umed.Acesta fost inceputul unei prietenii care avea sa imi intareasca ideea,daca mai era nevoie de asta,ca animalele au un simt prin care isi dau seama im cine sa se increada.

– Sunt caini de stana , imi spuse preotul vazandu-ma cum ma joc cu ditamai cainocul.
– Lui nu-i pasa de asa ceva , parinte , spuse a mea mama izbucnind in ras.Dimpotriva , ii plac cainii mari, cu gatul gros si blana sura, cat mai aproape de infatisarea unui lup.

Parintele se uita sui la mine zambind larg.

– Atunci veniti sa va arat ceva !

Il urmaram pe un drum ce fusese parca despicat de o senila a unui tanc sau tractor pana am ajuns la o casa ce avea o tablita pe care scria cu litere de tipar “Parohie”.Dupa ce ne pofti inauntru , preotul imi facu semn sa il urmez undeva in spatele casei, intr-o incapere plina de paie in care se auzeau icnetele unor vietuitoare.

– Priviti!!

O catelusa alapta la san doi puiuti.

– Wowwww,ce draguti sunt.Nu au o luna , am spus eu.Ce culori interesante au, parca ar fi niste lupi in miniatura.
– Pai, asta si sunt, spuse omul punadu-si un sort si luand o sticla cu lapte intr-o mana iar cu cealanta, unul din pui. I-au gasit copiii cand au venit de la scoala, pe o poteca din padure.Probabil lupoaica, mama lor, a cazut victima unui branconier…Din pacate, mai avem si asa ceva in zona.

– Si ce faceti cu ei ? am intrebat eu luand cel de-al doilea pui in brate spre disperarea catelusei.

– Ii voi hrani , iar apoi le voi da drumul in padure.Nu stiu ce sanse am sa am ,dar sper sa reusesc sa nu ma atasez de ei….
– Cred ca este cam tarziu pentru asta, parinte.V-ati atasat deja de ei.Vor ramane dependenti de oameni si de mama adoptiva. Sa speram ca chemarea libertatii si padurea sa le ghideze pasii inapoi spre habitatul lor.

– Doamne ajuta!

Nu stiu ce s-a intamplat cu cei doi lupi, dar sper sa aflu cat de curand cand voi avea timpul sa ma arunc in masina si sa iau drummul ce trece prin Resita, spre Semenic.

Povestea mea este reala chit ca se adreseaza unei duzini de cuvinte, eu fiind la prima participare.

Bisericuta Semenic

Semenic

Semenic

Doi Lupi