Pulsul adevarat al iernii se ia la munte, acolo unde brazii se-ndoaie sub plapuma groasa a zapezii si partiile de sanius si schi asteapta. Nu trebuie sa ratezi aerul care iti taie rasuflarea, gerul care iti patrunde pana la oase, fiindca toate acestea sporesc rezistenta organismului, iar privelistile sunt de vis.

La pensiuni Moeciu se organizeaza taierea si pomana porcului pentru copiii crescuti la oras, carora le lipsesc traditiile. O plimbare cu sania trasa de cai cu zurgalai ne intoarce in timp. Glasurile colindatorilor ne aduc cerul pe pamant.

Moeciu este destinatia ideala fiindca muntele este aproape, pesterile isi asteapta turistii cu punti de gheata si de argint, satele de munte sunt pline de bogatiile traditiilor si de bunatati: branza de burduf in coaja de brad, carnati, seminte de dovleac coapte cu sare, dovleac copt, unt si cas afumat. Castelul Bran este aproape, iar de la ferestrele sale peisajul este magnific. Si cate povesti nu poate sa teasa imaginatia in locul in care a trait Dracula!

Brasov Moeciu de Sus reprezinta Raiul pe pamant in orice anotimp, dar iarna se intrece pe sine insusi. Daca la oras nu-ti raman decat mallurile si targurile de Craciun de vizitat iarna, aici poti strabate satele de la un capat la altul, poti merge printre brazi, poti observa natura sub mantia zapezii.

Craciunul petrecut aici inseamna miscare. Dupa mesele copioase oamenii pot iesi in mijlocul naturii pentru sport. Mersul pe jos pe ninsoare sau prin zapada face mult bine organismului. Ospitalitatea este la ea acasa, decorul rustic se potriveste perfect sacrei sarbatori. In apropierea muntelui omul se simte mai curat sufleteste si mai puternic, parca isi ia energia de la munte si de la paduri.

Ideal ar fi sa cautati oferte revelion pe acest taram magic, departe de vacarmul orasului, fiindca timpul are rabdare, bunatatile sunt pe masa, traditiile pastrate cu mare sfintenie. Alimentele sunt sanatoase, camarile pline de muraturi, borcane cu gem si dulceata, gazdele pregatite din timp.

Veti simti mirosul si prezenta bradului in camera si afara in apropierea pensiunilor. Veti auzi noaptea tarziu urletul lupilor si glasul neobosit al Viforului printre brazi.