Dupa mai multe saptamani de “greva” , in care am refuzat sa urmaresc si citesc stirile, azi am deschis televizorul si l-am dat la stiri….am citit si ziarele online….am ramas BLOCAT.

De regula, nu imi regret gesturile dar cred ca pe cel de azi , am inceput sa-l regret dupa 10 minute. Degeaba, raul era deja facut! Ma enervasem…

Ce tara poate avea asemenea reprezentanti in Parlamentul European?

“Paris Hilton de Romania”, adica Elena Basescu, ajunsa acolo pentru ca este fata tatii ( si ce tata, nu oarecare, ci chiar Presedintele), un oier ajuns “latifundiarul din Pipera”, respectiv Becali si extremistul Vadim Tudor , fostul “poet de curte a lui Ceausescu”.Nu afirm ca, restul de 30 de parlamentari, sunt straluciti sau ca ar fi moralitatea intruchipata , nicideum , dar cei trei amintiti mai sus. ies in evidenta.

Stau si ma intreb: cum a fost posibil asa ceva?

Imi dau singur cu presupusul, incerc sa o iau logic.

Din cate imi amintesc, votul dat de romani a fost unul direct, deci daca romanii si-au dat votul si au ales asemenea persoane, sa reprezinta tara , atunci ne meritam soarta.

O data cu fiica presedintelui, am exportat in Europa, nepotismul si “succesurile” bazate pe pile, cunostiinte si mita.Din atatia tineri competenti si cu pregatire, ne reprezinta un top model (vorba vine, ca tot datorita numelui pe care il poarta, a ajuns in atentia designerilor), care abia stie sa se exprime in limba materna , ma intreb cum se va exprima intr-una din limbiile de circulatie internationala ?

Sau Becali , el cum se va exprima in Parlamentul European? In ce limba ? Cum? Cand el are nevoie de cel putin 5 intrebari ajutatoare, pentru a putea exprima o singura idee. Ce experienta politica are el , pentru a putea reprezenta acolo , interesele Romaniei?

Abia s-a incheiat un scandal, ca a inceput altul. Ministrii fura ca la drumul mare, apoi isi dau demisia si sunt anchetati de catre DNA si astfel scandalul se uita , iar frauda se ingroapa.

O doamna ministru acuzata , este inocuita cu o alta doamna cu reputatie indoielnica , banuita (aproape dovedit) de trafic de influenta.

Ce guvern, are aceasta tara? Este, in mod clar , cel mai slab , din 1990 incoace , mai slab decat cel a lui Vacaroiu….

Nu credeam, ca am sa ajung sa spun acest lucru.

Nu am fost de acord in 1998 cu faimoasa sintagma a lui Sabin Gherman :”M-am saturat de Romania” dar incet – incet , incep sa ii dau dreptate.

I-am recitit articolele si am ramas cu un sentment ciudat, tot ce spunea Gherman acum 11 ani , se aplica si astazi, cu foarte mici exceptii.Pe undeva pot afirma, ca in anumite chestiuni, stam cu mult mai rau decat atunci. Din pacate….

Am inceput sa ma satur de Romania…. din pacate .