O inmormantare seamana mult cu o plecare definitiva a cuiva drag, dar difera esential prin faptul ca omul care pleaca trebuie sa fie pregatit de apartinatorii sai pentru drumul lung pe care il are de facut.

El se afla in imposibilitatea de a se spala singur, aranja sau imbraca, iar celor apropiati le se rupe sufletul, sa fie obligati sa atinga trupul acela lipsit de viata. Este cumplit sa stii ca ai fost imbratisat de mainile acelea iubitoare candva si sa le vezi atarnand inerte pe langa corpul care se invineteste, fiindca sangele nu mai circula prin el!

Tocmai de aceea sa lasam firmele de specialitate cu peste 15 ani vechime sa ne ofere servicii funerare complete, adica sa pregatesca aceasta calatorie dincolo de hotarele vizibile, interesandu-se de:

-acte. Si mortii au nevoie de acte pentru a fi stersi din evidenta celor vii.
-pregatirea celui care calatoreste sa arate decent. Dupa ce se face constatarea decesului are loc toaletarea, aranjarea, cosmetizarea si asezarea in casa de veci.
-obiectele care il insotesc conform ritualului: sicriul echipat cu tot ceea ce este necesar, adica si perna si lenjerie fina, capac de sicriu si cruce inscriptionata. Aici intra si cosul pentru biserica de care familia nu trebuie sa uite, fiindca se crede ca decedatul trebuie sa aiba hrana si bani la drumul acesta lung.
-asigurarea transportului decent.

Dupa cum oamenii pot calatori in rate pe care le achita si dupa ce se intoarce si familia decedatului poate achita in cativa ani dupa inmormantare. Daca defunctul a fost pensionar, cheltuielile legate de inmormantare se fac gratuit, in schimbul cuponului de pensie.

Un lucru atat de complicat, cum este plecarea din aceasta lume a unui om, se rezolva asa de simplu solicitand servicii funerare unei firme cu experienta, care in cei peste 15 ani de vechime pe piata de profil a preluat responsabilitatile a mii de familii indurate, iar acestea au fost supermultumite de modul in care a decurs ceremonia de ramas bun a celor dragi…