Cand nu ai incredere deplina in ceea ce faci mereu vei fi surprins de intrebarea: “oare este bine ceea ce fac?”, “se poate oare si mai bine de atat?”. Si de aici apar si nemultumirile in legatura cu deciziile pe care le iei. Nu poti spune ca lucrurile sunt minunate, cu atat mai mult cand esti responsabil de inmormantarea unei persoane apropiate. Orice vei face in acest sens, totul ti se va parea ca este insuficient ca nu ai cum sa reusesti sau mai rau decat atat ca toate acele etape necesare pentru inmormantare vor iesi pe dos. Dar pentru orice tip de situatie, orice tip de problema are si o rezolvare.

Cel putin o rezolvare in cazul unei inmormantari ai putea opta pentru servicii funerare Dorobantu. Poate ca va fi un moment in care o parte dintre membrii familiei nu vor fi de acord cu tine si nu vor accepta propunerea ta de a o lua in calcul, dar si aceste servicii. Dar cum tu esti cel ce trebuie sa ia deciziile nu cred ca acest lucru va mai fi considerat o problema. Ce-i drept in cazul membrilor familiei ai putea sa dai cateva explicatii si asta numai pentru a-i face sa inteleaga cat de importante sunt aceste servicii. Iar lucrul acesta a fost dovedit in timp de nenumarate ori.

Unii ar spune ca vei apela la genul acesta de servicii, doar pentru ca tu nu vrei sa te ocupi si sa iei in serios responsabilitatile. Altii s–ar gandi la faptul ca poate tu nu cunosti tot procesul de inmormantare si nici nu are cine sa-ti dea o mana de ajutor in acest sens. In realitate, insa, tu apelezi la astfel de servicii intocmai pentru ca iti pasa, pentru ca iti asumi responsabilitatile si ba mai mult decat atat pentru ca iti doresti ca totul sa fie realizat la perfectie. Nimeni, niciodata nu va stii mai bine decat tine, de ce tu ai apelat tocmai la aceste servicii.

Oamenii din jurul tau isi pot pune doar intrebari si pot raspunde la acestea foarte vag, niciodata detaliat. Si uneori lucrurile par sa se agraveze chiar inainte de a accepta o rezolvare. Cel putin in viziunea unora, daca nu te ocupi chiar tu de toate lucrurile ce se impun inseamna ca lasi totul la voia intamplarii. Insa stim cu totii ca ne putem insela in astfel de cazuri. Ba mai mult decat atat ar trebui sa nu luam decizii importante sub impactul sentimentelor. Cel putin in situatii similare nu este deloc potrivit sa luati decizii doar dupa felul in care va simtiti.

Poate ca ar fi mult mai important si mai pragmatic, daca ati analiza tot ce se intampla, ceea ce aveti de facut si de ce nu variantele ajutatoare pentru un caz asemanator . Cert este faptul ca daca voi nu sunteti in stare sa va adunati, atunci nimeni nu va putea sa ia deciziile cele mai bune in locul vostru. La acest lucru ar trebui sa va ganditi inainte de toate, si mai apoi la ceea ce va vor spune apropiatii sau rudele cu privire la acest subiect.