Intr-o lume din ce in ce mai tehnicizata in care ne bzam pe internett pentru a afla diverse date si informatii de tot felul, cuvantul si semnificatie postei si-au pierdut valoarea.

De cate ori mai coboram sa ne uitam in cutia postala daca am primit o scrisoare?
Cati dintre noi mai scriem scrisori sau mai trimitem vederi ?

Prea complicat.
Mai repede punem mana pe un computer, ne conectam la internet si trimitem o felicitare virtuala.

E mai rapid si mai eficient.

Dar….

Nu ne bucuram ,atunci cand, pe langa facturi, cineva din alt colt al lumii ne trimite o vedere, scrisoare sau felicitare ?
Cat de curiosi suntem, abia asteptam sa ajungem in apartament sa deschidem plicul si sa vedem ce e in interior.

Stiu!
O sa spuneti ca sunt de moda veche, dar recunoasteti ca este o senzatie placuta.

Pentru a nu lasa sa sr piarda aceasta senzatie cineva a avut ideea sa faca un site prin care sa incurajeze expedierea de vederi din toate colturile lumii.

Postcrossing ce face?
Este simplu. Te inregistrezi pe site , in cateva zile de la inregistrare esti anuntat ca trebuie sa trimiti unui membru al site-ului o vedere si primesti un ID cu care esti identificat daca te-ai achitat de sarcina. Te duci la profilul omului,vezi ce-i place , te orientezi cam cecrezi ca ar dori sa primeasca prin posta, cumperi o vedere, scrii pe ea ID-ul si adresa omului, te duci la posta cumperi un timbru si o trimiti.

Cand acestaprimeste vederea o posteaza pe site (daca e dotat tehnic) vederea si mai ales ID-ul acela, urmand ca el sa trimita la randul lui o vedere, uitandu-se in profilul meu pentru a vedea ce hobby-uri si preferinte am.

Mii de scrisori sunt trimise astfel prin acest site.De fapt Postcrossing are ca scop reapriderea acelei scantei de bucurie la primirea unui plic trimis in mod claisc.

Eu sunt incepator in postcrossing 😛 am trimis o singura vedere in UK , de unde astept zilele acestea sa primesc raspuns.Doamna careia i-am trimis, a primit o vedere cu un pisoi lenes , s-a aratat incantata, mai ales ca ii plac felinele acestea simpatice si smechere. Doamna Karen a trimis si a primit peste 800 de vederi.

Mai am o serie de amici din blogosfara ,care fac postcrossing si toti sunt incantati, le place ideea de a coresponda.
Poate ca o intoarcere la traditie nu e chiar atat de rea…

Image and video hosting by TinyPic