Pe masura ce copilul creste, va dori o tricicleta, iar cand veti alege una precum prima mea tricicleta cu maner rapida, trebuie sa luati in seama cateva argumente. O tricicleta inseamna miscare, dezvoltare, dar trebuie sa stiti ca cel mic se va expune si la o serie de pericole. De exemplu, un copil pe o tricicleta nu poate fi vazut de conducatorii autor, de aceea, nu il lasati pe strada sau chiar pe aleea de langa locuinta, fara a-i oferi o supraveghere continua.

Iata cateva sugestii de siguranta care va vor ajuta sa reduceti riscul pentru copilul dvs.:
-Nu cumparati o tricicleta pana cand copilul dvs. nu este capabil sa se descurce fizic. -Majoritatea copiilor sunt gata in jurul varstei de trei ani. Daca ii cumparati insa una mai inainte, aveti girja sa fie cu maner si cu suport de sustinere pentru a-l plimba dvs.
-Cumparati o tricicleta care este construit jos, pana la sol, si care are roti mari. Acest tip este mai sigur, deoarece este mai putin probabil ca cel mic sa se rastoarne.
-Obtineti o casca de bicicleta adecvata si invatati-l pe copilul dvs. sa o foloseasca de fiecare data cand merge cu tricicleta.
-Tricicletele trebuie utilizate numai in locuri protejate. Nu permiteti copilului dvs. sa mearga pe tricicleta in apropierea automobilelor, aleilor sau piscinelor.

In general, copiii nu au echilibrul si coordonarea musculara dezvoltata pentru a merge cu bicicleta pe doua roti pana la varsta de sapte ani. Majoritatea copiilor pot incepe cu siguranta sa mearga pe doua roti cu roti ajutatoare dupa varsta de sase ani, dar nu inainte.
Din nou, pentru a va proteja copilul de vatamari, asigurati-va ca poarta o casca de bicicleta aprobata (certificat pe eticheta ca respecta standardele Comisiei de siguranta a produselor pentru consumatori).

In functie de marimea si dezvoltarea unui copil, majoritatea copiilor sunt pregatiti pentru o tricicleta coordonata de parinti pana la varsta de doi ani. Si pana la varsta de 4 ani, ei pot in mod normal sa o conduca, sa pedaleze si sa controleze trike-ul si sunt pregatiti sa treaca la o bicicleta cu roti ajutatoare. O tricicleta ii invata multe lectii importante si le imbunatateste sanatatea mentala si fizica. Aici sunt cateva:

Coordonare si echilibru

Cresterea si dezvoltarea corpului celui mic are loc rapid in perioada prescolara. Invata sa-si coordoneze corpul, controlandu-si miscarile motorii fine si brute, in moduri cu complexitate crescanda. Conducerea unui trike necesita coordonarea mainilor, in timp ce pedalarea necesita coordonarea picioarelor. Se confrunta cu cateva dificultati in manevrarea unei noi triciclete, dar cu timpul si eforturile corepsunzatoare, invata incet miscari adecvate.

Independenta de a face lucrurile

Copiii cu varste intre 1 si 2 ani se afla intr-un stadiu de dezvoltare in care sunt pusi intre independenta si indoiala. Majoritatea copiilor din aceasta etapa sunt dornici sa faca lucrurile pe cont propriu pentru ca vor sa stie cum functioneaza lucrurile si sunt dornici sa indeplineasca sarcini usoare. Toate aceste lucruri sunt facilitate de o tricicleta oferindu-le copiilor libertatea pe care si-o doresc. In timp ce invata ca, cu eforturile lor, vor inainta cu blandete, le place si ca sunt incurajati sa depuna eforturile singure.

Incurajarea initiativei

Pana la varsta de 2 ani, copiii au un entuziasm natural in a face lucrurile pe cont propriu si de a lua initiativa pentru noi responsabilitati. In acest stadiu, o tricicleta este o jucarie perfecta pentru a-i incuraja sa faca acest lucru. Aceasta etapa dureaza de obicei pana la 6 ani, cand majoritatea copiilor stapanesc utilizarea unui trike si progreseaza spre utilizarea unei biciclete. Deci, in aceasta faza, o tricicleta este un instrument excelent pentru a-i pregati si incuraja pe acestia sa ia initiative.

Cum sa alegeti o tricicleta?

Un triciclu poate parea ceva ce poti alege la intamplare, dar necesita o gandire atenta si luarea in considerare inainte de a face o achizitie. Aruncam o privire la ceea ce trebuie sa tineti cont, inainte de a selecta un triciclu pentru copilul dvs.

Un triciclu este o jucarie interesanta pentru un copil, unde ofera un echilibru deosebit si este relativ mai sigur de mers decat o bicicleta, unde fara roti de sprijin, poate determina un copil sa-si piarda echilibrul. In timp ce ambele fac optiuni minunate pentru calarie, ne place tricicleta pentru structura sa compacta si atractiva, mai ales scaunul mic care vine fixat pe spate in anumite modele, pentru colegii pasageri. Aruncam o privire la ceea ce ar trebui sa iei in considerare inainte de a cumpara un triciclu pentru copilul tau.

Cum sa alegeti un triciclu

Parintii ar putea crede ca alegerea unei triciclete de orice dimensiune, in special unul mai mare, va veni la indemana atunci cand un copil va mai creste. Este important sa ne gandim la dimensiunea copilului acum, din motive de siguranta si confort. Un copil, odata asezat, trebuie sa poata sa-si aseze picioarele pe pedale, pentru a fi mai confortabil sa calareasca tricicleta. Nu cumparati o tricicleta care face ca picioarele celui mic sa alunece constant de pe pedale sau unde trebuie sa se regleze constant scaunul, deoarece este prea inalt.

Siguranta si durabilitate

O tricicleta fabricata integral din otel sau dintr-un metal similar se va dovedi stabila, durabila si sigura pentru utilizare. Verificati instructiunile de siguranta ale ambalajului pentru varsta corespunzatoare copilului pentru care este conceputa.

Caracteristici suplimentare

Alegeti o tricicleta care poate fi si pedalata, deoarece permite copilului sa se deplaseze liber, atunci cand va fi capabil de asta. Doar asigurati-va ca va restrictionati copilul la o anumita zona care este departe de strada sau lasati-l sa se plimbe intr-o incinta ingradita.

Design atractiv

Unele triciclete pot fi destul de plictisitoare de privit, in cazul in care un copil este mai inclinat sa se entuziasmeze pentru o optiune nemaipomenita. Tricicleta trebuie sa aiba culori cool, un cos, un clopotel, o serie de lumini sau o bancheta in spate.