Printul Charles al Marii Britanii, a resuit sa stranga in jurul sau o serie de personalitati precum ;Dalai Lama, Harrisson Ford ,Daniel Craig , Robin Williams, Pele si broscoiul Kermit intr-un videoclip pentru a sublinia efectele periculoase ale defrişărilor junglelor.
Printul, s-a implicat in mai multe astfel de proiecte si speră să construiască o comunitate online, care să ajute la salvarea acestora.
“Ce se întâmplă în pădurile tropicale are un efect imediat, foarte puternic, asupra vieţilor noastre”, explică actorul implicat în protejarea naturii, Harrison Ford.

“Aerul pe care îl respirăm, aerul curat de care avem nevoie, benficiile ecosistemului sunt cele mai valoroase. Cred că este responsabilitatea noastră morală de a proteja mediul, de a salva ce mai putem din resursele planetei pentru generaţiile următoare şi pentru copiii noştri”, a mai spus Ford.
Broscoiul care apare in imagini este simbolul padurilor tropicale.
Recent, oamenii de ştiinţă au subliniat importanţa pădurilor tropicale în bătălia contra schimbărilor climatice.

Defrişările sunt responsabile pentru 20% din emisiile produse de oameni şi reduc capacitatea ecosistemului de a absorbi dioxidul de carbon din atmosferă.

Stau si ma intreb de ce s-a ajuns in aceasta situatie ?
Pentru ca omul este singrul dintre animalele lumii care isi distruge propriul habitat ?
Pentru ca dupa cum spunea Albert Camus :”Omul este singurul animal care refuzã sã fie ceea ce este.”