La inceput, orice boala a trupului debuteaza printr-o senzatie neplacuta de durere, prin ameteala sau oboseala. Omul observa, dar asteapta sa ii treaca de la sine. Un junghi o data pe saptamana este suportabil. Apoi durerile se indesesc si se intensifica.

In loc de o data pe saptamana ele apar din trei in trei zile, apoi din doua in doua zile. Omul gandeste defectuos ca atata timp cat nu sunt permanente se poate obisnui cu ele.

Aceasta este cea mai mare greseala a unei persoane: sa astepte ca situatia sa se agraveze si sa nu previna bolile trupului sau pe cele ale sufletului.

La fel se intampla si cu psihicul. Apare un gand negru, o imagine trista trece pasager prin memorie si omului i se pare ca nu este nimic grav.

Apoi viata capata accente dramatice pe zi ce trece. Persoana in cauza se teme de orice, este cuprinsa de o atmosfera apasatoare si nu ia nicio masura.

Sunt situatii in care nicio persoana nu se poate ajuta singura, ci are nevoie de suport de specialitate.

Este bine de stiut ca psihoterapia eficienta invinge pentru ca impreuna prevenim situatii inainte ca aceastea sa devina greu de gestionat.

Mai intai, psihologul, fiind situat in afara problemei este capabil sa identifice cauzele si sa gestioneze problemele eficient.

Toate acestea au loc in cadrul sedintelor de terapie, sub indrumarea unui specialist bun care are pregatirea stiintifica necesara, dar si experienta si numeroase cursuri de formare.

Oamenii se instraineaza unii de altii si ajung sa se urasca pentru ca nu comunica deschis. Simona Constantin ii ajuta sa ia masurile care se impun inainte de declansarea depresiei.

Pe site-ul oficial al psihologului Simona Constantin, vizitatorul gaseste informatii utile despre cauzele anxietatii si depresiei.

Sedintele de psihoterapie sunt benefice si trebuie sa fie solicitate din timp ca situatia sa nu se agraveze.

In cadrul lor, oamenii pot invata:

-sa iubeasca din nou si sa se redescopere. Fie ca au pus profesia pe primul plan, fie ca nu mai comunica in familie, in cuplu se produce ruptura. Psihologul poate actiona inainte ca acest conflict sa se adanceasca si destramarea cuplului va fi prevenita.

Exista o terapie speciala de cuplu unde aceste disfunctii se rezolva. O ora de terapie in cuplu costa 300 de lei, iar beneficiile terapiei sunt imense.

-sa aiba grija de propria persoana si dupa aceea de cei din jur. Mamele se neglijeaza adesea, nu mai dorm bine, nu se mai ingrijesc si ajung sa fie depresive si sa nu mai poata avea grija nici de copiii lor. Incet-incet si partenerii lor de viata se instraineaza de ele si drama se adanceste.

-sa nu mai confunde viata personala cu profesia si cariera. Persoanele care amesteca aceste compartimente importante ale vietii gresesc enorm. Ele vin acasa incarcate negativ de la serviciu si se duc la serviciu cu problemele de acasa. Nimeni nu trebuie sa sacrifice fericirea personala pentru cariera, fiindca gustul simtit mai tarziu va fi amar.

Multi se tem sa mearga la cabinet in situatia actuala, marcata de pandemie, dar si pentru ei, psihologul descris mai sus are o solutie: sedintele de psihoterapie online.

Aceasta modalitate de terapie este la fel de eficienta cum este cea cu prezenta fizica si se potriveste si persoanelor care se plang de lipsa de timp.

Simona Constantin organizeaza mereu activitati deosebit de interesante, terapiile sale sunt garantate si fac apel la creativitate. Terapia prin arta este benefica pentru ca inseamna eliberare creatoare. Prin actul creatiei, omul se elibereaza de tot ceea ce este toxic in sufletul sau si in acelasi timp invata cum sa evite problemele in viitor.

Stresul, frica de virus si de complicatiile sale, lipsurile financiare, lipsa de comunicare si de afectiune sunt surse care genereaza probleme si pe care omul trebuie sa invete sa le gestioneze. Mai intai, el trebuie sa fie ajutat de persoane cu pregatire de specialitate, apoi invata sa supravietuiasca singur.

Exista si sedinte care contribuie decisiv la dezvoltarea personala. Pentru ele se achita 180 de lei pe ora.

Foarte importante sunt sedintele de terapie cu parintii pentru ca este greu rolul de parinte modern. Parintele trebuie sa lupte impotriva dispozitivelor si multi copiii sunt dependenti de ele.

Intre parinti si copii se dau adevarate lupte, metaforic vorbind, iar tutorele trebuie sa ramana ferm pe pozitie, altfel va pierde teren in fata copilului sau.

Pachetul de bine contine 6 sedinte si reprezinta o alegere optima pentru ca se lucreaza un timp indelungat, iar terapia va da roade in mod garantat. Valoarea unei sedinte este directionata catre o cauza nobila, aleasa de pacient si se va simti de doua ori responsabilizat in acest fel.

Caietul de desenat emotii poate fi fara indoiala un jurnal al vindecarii psihice pe care pacientul se va uita din cand in cand si va zambi, amintindu-si cum a reusit sa depaseasca o anumita perioada dificila din viata lui.

Atelierul de scrisori catre propria persoana conduce la o autocunoastere completa si la cresterea stimei de sine. Programul „Parinti in pandemie” initiaza adultii sa suplineasca lipsa de libertate a micutilor in contex pandemic si sa inventeze jocuri.

Exista activitati care au in centru strategii de controlare a furiei.

Toate evenimentele si activitatile de pe site sunt gandite in folosul oamenilor si in spatele lor se reflecta munca, inalta pregatire profesionala si creativitatea.

In cadrul sedintelor de terapie, omul invata sa traiasca frumos si sa fie in armonie deplina cu el insusi si cu tot ce il inconjoara.