In prezent datoriile sunt la moda, fiindca oamenii s-au invatat sa traiasca la cote maxime de confort, chiar daca isi cumpara casa in rate sau isi mobileaza apartamentul in acelasi mod. Atmosfera luxurianta se achita esalonat, iar accesul la confort se realizeaza mult mai repede in acest mod.
De datornici se poate vorbi, in functie de suma pe care o datoreaza si cui anume.
1. Exista persoane care au datorii mai mari sau mai mici fata de alte persoane fizice. Evident ca este demn sa dai inapoi suma imprumutata, dar intre rude si prieteni, imprumuturile se fac pe cale amiabila, fara contract, oamenii avand incredere unul in celalat.
2. Persoanele fizice cu datorii la stat, la banci sau la alte institutii publice. Imprumutul s-a facut pe baza unui contract semnat intre parti si incalcarea conditiilor poate insemna aplicarea justititiei.
3. Agentii economici datori catre alti agenti economici, furnizarea marfurilor facandu-se pe incredere, fiindca o vreme a existat loialitate intre parteneri, iar plata s-a facut la timp.
4. Angajatori straini care refuza sa achite sume mari de bani reprezentand salariile pe o perioada mai mare de timp unui fost angajat. Uneori angajatului i se desface contractul de munca pentru o presupusa greseala grava sa nu i se mai dea salariul.
Vestea buna este ca in tara noastra exista o casa de avocatura specializata in recuperare datorii din Romania si din strainatate pe cale legala si ca avocatii de la firma Grecugorde.ro trateaza orice problema de acest tip cu intelepciune.
Mai intai fac tot ce este omeneste posibil ca recuperarea sa se faca pe cale amiabila. Nici nu va imaginati cat este de bine ca avocatii care se ocupa de recuperare sa dea dovada de calm si sa inceapa negocierea cu datornicii amiabil, fiindca repede se aprind spiritele si sunt ambitionate orgoliile!
Imi place ca niciodata nu veti primi din partea lor promisiuni fara acoperire, sa ii angajati. Sunt oamenii legii onesti carora nu le plac laudele si care se supara, daca exagereaza cineva cu calitatile si cu mitizarea muncii lor in slujba dreptatii.
Aceasta casa de avocatura respecta etica profesiei, care pana la un punct este asemanatoare cu etica medicala. Dupa cum un doctor nu are voie sa promita unui pacient vindecarea si sa ii dea sperante desarte, in acest mod, nici un avocat nu trebuie sa promita castigarea procesului sau recuperarea 100% a datoriilor intr-un timp record si in acest fel sa isi dezamageasca oamenii pe care ii apara sau carora le apara interesele.
Avocatii de la firma Grecugorde.ro continua demersurile de recuperare in justitie, cand calea amiabila a esuat, iar implicarea este totala, de la primul demers, pana la executarea silita, in cazul in care datornicul refuza sa isi achite datoria.

Specialistii de mai sus ofera si consiliere eficienta pentru evitarea neplatei creantelor pe viitor. Modul in care actioneaza demonstreaza faptul ca pun pe primul loc nevoile clientilor care le cer ajutorul si nu orgoliul lor de avocati si nici interesele lor financiare.
Prin masurile intreprinse de suplimentare a creantelor neplatite la timp, avocatii de mai sus disciplineaza rau-platnicii si pe cei care intarzie mereu cu plata datoriilor. Un agent economic sufera de pe urma oricarei intarzieri la plata, fiindca banii respectivi inseamna:
-achitarea salariilor catre angajati, deci cointeresarea acestora in cresterea productivitatii si a calitatii produselor.
-fond pentru investitii. Este nevoie de bani pentru materia prima, pentru aparate si utilaje, pentru cercetare si lansarea unor linii de fabricatie pentru produsele noi.
-achitarea facturilor la utilitati si intretinerea sediilor sociale
-plata contributiilor pentru salariati.
Dupa cum se vede, daca o datorie mai mica intre doua persoane fizice nu afecteaza atat de multe persoane, o datorie intre doua firme va avea mereu victime colaterale.
La asta se gandeste si echipa de avocati prezentata mai sus, de aceea a pus la punct strategia de recuperare a datoriei pe etape.
1. Dupa analiza datoriei si a posibilitatilor reale de recuperare a acesteia, se trece la mediere pentru obtinerea sumei restante. Se trimit notificari pe e-mail, mesaje pe telefon, se discuta telefonic sau fata in fata cu datornicul si acesta este convins sa isi achite datoriile sau ca faca angajamente de plata. Totul decurge decent, elegant, fara presiuni sau amenintari. O rezolvare amiabila a problemei, urmata de redresarea economica a datornicului pot prelungi posibilitatea de colaborare. Cand se ajunge in justitie pentru recuperarea datoriei, este mai greu ca partile implicate in process sa mai fie parteneri de afaceri. Este ca intr-un proces de divort urmat de partaj.
2. Formularea actiunii si cererii de recuperare a creantelor in justitie, fiindca pe cale amiabila nu s-a putut realiza acest lucru.
Aceasta faza presupune formularea multor cereri si intocmirea multor acte conforme legislatiei interne si europene, tocmai de aceea necesita sa fie parcursa de catre un avocat cu experienta in astfel de procese.
Echipa de avocati prezentati mai sus va va spune de la inceput ca nu poate face minuni dumnezeiesti, dar lupta alaturi de clientii ei cu toata puterea si daruirea si prin toate caile posibile.