MyDental Bucuresti va ofera servicii complete de stomatologie. Echipa acestora este formata din medici tineri si competenti cu specialitati in Estetica Dentara, Chirurgie Dentara, Implantologie, Ortodontie si Endodontie.
Ce interventii presupune chirurgia dentara?
Extractii dentare, rezectii apicale, implanturi dentare, frenoplastii si frenectomii, extractii cu alveolotomie si alveoloplastie, extractii dinti inclusi, extractii molari de minte inclusi si semiinclusi, incizie abcese, interventii de chirurgie parodontala – operatii cu lambou sunt cateva dintre acestea.
Extractii dentare
Extractia dentara inseamna indepartarea unui dinte din gura. Ele sunt practicate intr-o larga varietate de situatii, incluzand caria dentara care a distrus prea mult din dinte astfel incat acesta sa nu mai poata fi restaurat. Extractia dentara poate determina o teama cel mai adesea nejustificata. Cu ajutorul tehnicilor evoluate care stau in spatele procedurii, veti descoperi ca procedeul unei extractii dentare este cel mai adesea o banalitate.
Rezectii apicale
Rezectia apicala este metoda chirurgicala care consta in extirparea apexului periapical, fiind precedata sau nu de tratamentul endodontic corect si obturatia perfecta a canalului. Tratamentul endodontic se poate efectua si in timpul actului chirurgical.
Implanturi dentare
Implantul dentar este o interventie chirurgicala prin care se introduce o radacina artificiala pentru un dinte nou, sub forma unei piese de titan pe arcada dentara.
Frenoplastii si frenectomii
La persoanele cu fren lingual sau labial prea scurt / prea gros, se pot realiza frenectomii sau frenoplastii. Frenurile prea scurte pot incurca vorbitul si chiar adaptarea unor lucrari. Cel mei adesea se realizeaza in cadrul protezelor totale, unde prin insertia coborata destabilizeaza proteza. Interventiile presupun incizia sau scoaterea unei parti din fren si apoi sutura, astfel incat acesta sa ajunga la nivelul / dimensiunea dorita.
Extractii cu alveolotomie si alveoloplastie
Extractia cu alveolotomie este manopera chirurgicala de indepartare a unei radacini dentare fracturate, ramasa profund intraosos in urma unei extractii recente sau mai vechi.
Extractii dinti inclusi
Indepartarea chirurgicala a dintilor permanenti ramasi in incluzie partiala sau totala, care din diferite motive nu pot ajunge pe arcadele dentare. Cel mai frecvent, aceasta manopera chirurgicala se adreseaza molarilor de minte care de multe ori nu beneficiaza de suficient spatiu de eruptie si necesita indepartarea chirurgicala.
Extractii molari de minte inclusi si semiinclusi
Extractia trebuie luata in calcul, insa cel mai bine este sa consulti medicul stomatolog, care iti poate da o parere avizata. O interventie de extractie ar trebui sa aiba loc in cazul in care dintii nu au loc pe arcada. Extractia maselei de minte se numeste germectomie sau extragerea dintelui in stadiu de germen, realizata de cele mai multe ori inca de la varsta de 12-14 ani.
Incizie abcese
Abcesul dentar reprezinta o infectie acuta ce se manifesta prin acumularea de puroi in tesuturile moi ale cavitatii bucale, afectiunea necesitand tratament de urgenta. Interventia consta in incizia abcesului si drenarea colectiei infectate. Simptomele abcesului sunt durere pulsatila, tumefactie si congestie, jena la masticatie, plus stare generala proasta, cu febra si insomnie.
Interventii de chirurgie parodontala – operatii cu lambou
Operatiile cu lambou sunt proceduri invazive utilizate in tratarea bolilor parodontale avansate. In timpul acestei interventii se decoleaza mucoasa gingivala impreuna cu sau fara periost, pentru a avea acces la radacina dintelui si pentru a curata pungile parodontale, eventual pentru a corecta defectele sau diformitatile osului alveolar.
Specialistii MyDental Bucuresti vin in ajutor si va ofera cateva sfaturi cu privire la ce fel de masuri puteti lua pentru a avea o buna sanatate orala si astfel se preveniti aparitia celor mai comune probleme de natura dentara.
Sfaturi utile pentru periajul dentar:
– Se executa miscari verticale si usor rotatorii dinspre gingie spre fata ocluzala a dintelui, inclinand periuta la 45 de grade fata de linia gingiei. La nivelul suprafetelor ocluzale ale dintilor (partea dintelui cu care muscam), se executa miscari dinspre obraz spre limba;
– Periati suprafetele exterioare ale dintilor de sus, apoi ale dintilor de jos;
– Periati suprafetele interioare ale dintilor de sus, apoi ale dintilor de jos;
– Periati suprafetele ocluzale ale dintilor;
– Pentru improspatarea respiratiei, periati si limba.
Este indicat sa folositi ata de gura:
– Incepeti cu aproximativ 50 cm de ata dentara. Infasurati cea mai mare parte in jurul degetelor mijlocii, lasand doar 3-5 cm cu care sa lucrati;
– Prindeti capetele atei intre index si degetul mare al celor doua maini, apoi introduceti-o cu grija intre dinti;
– Plasati ata la baza dintelui avand grija sa patrundeti si usor sub gingie. Nu folositi miscari bruste pentru a evita ranirea gingiei;
– Folositi portiuni curate din cei 50 cm pentru fiecare dinte;
– Folositi aceleasi miscari line, inainte si inapoi, pentru a indeparta ata si a trece la urmatorii dinti.
Apa de gura reprezinta si ea, o solutie excelenta ce vine in completarea periajului.
Speram ca ati gasit utile informatiile referitoare la procedurile dentare si sfaturile pentru o mai buna igiena orala. Daca stiti ca aveti probleme de natura dentara, cel mai bun sfat este nu mai amanati tratarea acestora.
Recent Comments