Zi de zi ne expunem dintii si gura la diversi factori care ne pot afecta. Orice am introduce in organismul nostru, alimente si bauturi, trec intai prin gura asa ca dintii sunt printre primii expusi la efectele negative ale anumitor substante. Insa cel mai mult suntem afectati de actiunile pe care le facem cel mai des, asa numitele vicii.

Cel mai grav impact asupra dintilor nostri il au bauturile acidulate. Substantele utilizate in acestea ataca dintii foarte mult iar administrarea zilnica de astfel de bauturi poate duce intr-un timp foarte scurt la aparitia cariilor. Totodata, continuarea administrari de astfel de bauturi si dupa ce o carie sau mai multe au fost indepartate poate duce la aparitia mai multor alte carii. Este in principiu o actiune continua care nu se poate impiedica decat prin evitarea consumului de bauturi acidulate sau chiar unele alcoolice. Iar pentru a da crezare acestor aspecte, puteti gasi mai multe informatii si pe site-ul clinicii de stomatologie Cris Smile.

Un alt viciu care ne poate afecta sanatatea si aspectul dintilor este reprezentat de catre fumat. Acesta poate ca nu afecteaza atat de mult rezistenta dintilor cat aspectul dintilor. Imi puteti da dreptate ca nu exista fumator care sa nu aiba dintii ingalbeniti, lucru care se datoreaza fumului de tutun. Insa si acest aspect poate fi rezolvat cu o vizita periodica la stomatolog si prin realizarea unui detartraj, operatiune ce trebuie realizata si in cazul de mai sus mentionat, al bauturilor acidulate.

In cazul copiilor, dar si al adultilor, consumul excesiv de dulciuri este si el o cauza ingrijoratoare a aparitia cariilor si a slabirii rezistentei dintilor. Cantitatile mari de zaharuri din acestea sunt principala cauza a scaderi rezistentei si a aparitiei cariilor.

Asadar, sfatul specialistilor, daca doriti sa aveti dinti sanatosi si frumosi este sa incercati sa evitati pe cat de mult aceste vicii. Sunt cu atat mai grave in cazul unei persoane care poarta aparat dentar, indreptarea dintilor fiind in zadar daca in scurt timp vor aparea cariile sau acestia se vor ingalbeni.