Sezonul rece se afla intr-o stransa legatura de prietenie cu hainele groase si cu sosetele pufoase. Asadar, inca de la primele apartitii ale vremii infrigurate, picioarele vor cauta un loc moale si calduros, in care sa-ti stabileasca confortul picioarelor lor. Astfel, putem oficial sa transmitem ca am intrat in sezonul rece, care de la o zi la alta va scadea tot mai mult confortul termic. Si incepand cu acesta se da startul si la sezonul sosetelor, care vin in linii felurite si modele cat n-a mai vazut niciodata lumea si pamantul. Tu ce model incalti astazi?

Sosetele potrivite nu doar ca vor contribui la sanatatea picioarelor, ci vor anima si starea noastra generala de bine. Cand extremitatile sunt reci, tot ce ne-am dori ar fi sa ne asezam la gura sobei, langa caloriferele fierbinti sau in plapumile calduroase. Iar daca extremitatile nu sunt incalzite corespunzator in timp util se produce o stare generala de inghet. De aceea, trebuie sa ne invatam cum sa ne protejam extremitatile si, trebuie fara indoiala sa folosim sosete adecvate sezonului si temperaturilor.

In cele ce urmeaza vom vorbi despre cum sa-ti alegi o pereche adecvata de sosete si despre cum sa le porti echilibrat astfel incat ele sa-ti fie cu adevarat utile.

Reguli de alegere si buna purtare a sosetelor preferate

Pentru a putea purta sosetele asa cum se cuvine, intai trebuie sa stii cum sa le alegi.

Peste 80% din populatie comitem aceeasi greseala – ne uitam dupa ambalaj, dupa model, mai ales atunci cand suntem limitati din punct de vedere al optiunilor.

Prima greseala comisa e faptul ca nu alegem un producator exclusiv de sosete, acolo unde am putea sa imbinam utilul cu placutul, caci am avea astfel pe alese o gama foarte variata si n-am mai fi nevoiti sa facem compromisuri pentru sosetele dorite.

Ce-a de-a doua greseala e ca de putine ori consultam ambalajul sau descrierea produselor, motiv pentru care nici nu stim ce cumparam. Pretul poate avea un rol extrem de important caci, zicem noi, “cu cat mai ieftin, cu atat mai bine”. Daca vrei sosete colorate barbati care sa reziste purtari indelungate, sa fie confortabile si cu adevarat folositoare, trebuie sa cauti exclusiv sosete din materiale de calitate, ca bumbacul.

Sosetele din bumbac izoleaza foarte bine termic si nu provoaca transpiratia picioarelor, respectiv mirosuri neplacute asociate cu aceasta.

Sosetele sintetice nu fac mare lucru! Nu doar ca poti remarca deseori ca picioarele nu se incalzesc sau ca transpira, insa elasticul din alcatuire poate produce o stare incomfortabila si chiar sa te stranga la gambe.

Totodata e bine ca, pe timp ce extremitatile tale sunt tot mai expuse, sosetele sa fie tot mai groase.

Acum ca ai aflat cum sa-ti alegi sosetele potrivite, aspecte ce vizeaza inclusiv perechile de sosete colorate femei, trebuie sa stii si cum sa le porti. Ce poate fi complicat?

In sezonul rece renunta la incaltamintea scurta care lasa frigul sa patrunda. De asemenea nu merge pe premiza ca “Baba la frumusete, sufera!”. In sezonul rece imbracamintea trebuie sa fie ca atare, asa ca ingrijeste-te mai mult de sanatatea ta si poarta haine, accesorii si incaltaminte adecvata.