Nu as fi vrut sa scriu despre acest suiect dar am auzit si citit explicatiii ce frizau logica elementara.

De ce nu am vrut sa scriu? Deoarece este un subiect sensibil iar in acest moment oamenii nu judeca rational ci sub impulsul emotilor.Ca psiholog care a studiat  doua semstre sociologia, nu pot sa nu remarc niste  lucruri..

Din cate stiu , intr-o democratie esti liber sa protestezi.Nu conteaza pentru ce protestezi, ai garantat prin Constitutie “dreptul la libera exprimare”……pasnica. Nu sunt de acord cu violentele de nici   o parte dar nu ma pot abtine sa nu comentez.

Peste tot in lume politia, jandarmeria sunt vazute ca forte represive , ele neavand simpatia cetatenilor in nici o tara.Cu atat mai mult in Romania , unde politia si jandarmeria sunt asociate cu fosta Militie sau cu  Seuritatea.

La protestul de ieri din Bucuresti au luat parte oameni pasnici.Daca te uitai atent  vedeai femei cu copii, batrani, tineri, o masa eterogena.Este clar pentru oricine ,care este cat e cat obisnuit cu deminstratiile de protest , ca in 99% din cazuri se infiltreaza si elemente mai putin pasnice (mai ales la protestele cu miza).

Si acesta a fost un protest cu miza….pentru ambele parti…

Ca ce chestie reprezentanii Jandarmeriei se prezinta la un protest imbracati si dotati ca pentru situatii extreme? Ca sa intimideze sau ca sa incite? Daca veneau imbracati normal, cum au facut-o la restul mitingurilor de pana acum , daca lasau oamenii sa manifeste normal ar fi un “Wow” de o zi si in cel mult trei zile lumea uita de “protestul diasporei”…

Dar nu, ei si cei care-i conduc , au dorit sa dea  un mesaj de forta.Vezi doamne, sa stie lumea cine e la conducere…..

Acum stie intreaga lume ca au fost batuti ziaristi straini , ca au fost gazati cu grenade lacrimogene in mod gratuit : copii,femei, tineri , batrani , in majoritate oameni pasnici…

Daca esti o institutie care se  respecta nu se poate sa nu stii cum arata agitatorii, ca doar te confrunti cu ei la toate aceste evenimente, ii ai catalogati cu amprente, cu cazier, ii ai pe inregistrari, ai o intreaga baza de date….

Sa nu imi spuna cineva ca nu ii puteau extrage de acolo , dar le-a convenit ca totul sa degenereze….Oare chiar toti sunt slugile acestui guvern format din analfabeti functionali???

Exista o lege prin care un ordin se poate ignora daca se condidera ca este aberant…..De ce sa lovesti oameni care stau cu mainle ridicate? De ce intrii cu un dispozitiv printre protestari si iti lasi doi membrii atacati in urma??

Doar ca sa intarati?

Imi poate spune cineva de ce la Cluj , in Timisoara ,Sibiu, Brasov, Iasi , Constnata nimeni nu a avut treaba cu protestarii? Pentru ca in aceste orase miza nu era prea mare, aceste orase nu sunt atat de ….vizibile…Bucuretsiul, capitala insa, conta…

Ce D-zeu , am ajuns sa ne batem roman cu roman? Eu stiu ca se actioneaza gradual, rational…

Pentru prima data s-a dorit evacuarea Pietei Victoria.

Si din nou am ajuns pe primele pagini ale ziarelor din lume…si din pacate nu in sens pozitiv…..

Chiar nimeni de la Ministerul de Interne , de la Guvern , nu stie putina psihologie sau sociologie??

Nu pot sa nu imi pun intrabarea: S-a dorit compromiterea acestui protest?