Stiu, ca peste tot in lume sportivii sunt folositi , datorita notorietatiii si popularitatii lor, sa faca reclama anumitor produse.

De cele mai multe ori, aceste reclame realizate in mod profesionist si nu sunt deloc.nepotrivite pentru cei care le promoveaza.

Sa dau si cateva exemple:

Michael Shumacher si Mika Hakkinen, asi ai Formulei 1, au facut reclama unor firme, precum: Mercedes, Fiat, Shell sau Siemmens,Andre Agassi si Steffi Graaf,fostii campioni la tenis de camp, actualmente soti si sotie, au focut recalme la : Nike, Genworth Financia; Agassi a mai promovat produsele Nike si alaturi de Pete Sampras.

Un alt mare campion de tenis, Boris Becker, si-a imprumutat imaginea unor firme de echipament sportiv cat a activat ca si tenismen , iar dupa retragere a aparut in reclame pentru Mercedes, pentru Campionatul Mondial de Poker si o reclama la bere Clausthaler.

Fiecare din noi a asistat cu placere la spectaculoasele reclame la Pepsi facute de marii fotbalisti ai momentului : Ronaldo , David Beckham, Ronaldinho,Thierry Henry si altii.

Revenind pe plaiuri mioritice i-am vazut pe trio-ul Nadia, Ilie Nastase si Gheorghe Hagi facand reclama la BRD, sau pe Lucescu junior cu familia facand reclama la Danone ,pe Dan Petrescu la Cosmote sau alaturi de Hagi si Popescu la Gillette.

Pana acum toate bune si frumoase; reclamele nu veneau cu nimic in contradictie cu spiritul sportiv, sau cu ideea de sport.

Pana azi cand l-am vazut (mentionez ca eu, azi am vazut reclama si m-am documentat pe internet, ca aceasta a fost filmata video prin martie) pe Cristi Chivu facand reclama la Bergenbier.Total gresit!!!

Nu inteleg in numele carei idei nobile si sportive ,vine aceasta reclama. Sincer, mi se pare de un prost gust si de un grotesc fara margini. Nu stiu cum este reclama video , dar afisele cu Chivu ridicand sticla de bere , nu dau deloc bine avand in vedere ca el este, totusi, capitanul echipei nationale.Si unde mai punem ca sunt realizate fara pic de simt artistic, asta ca sa nu zic execrabil…

Mai tin minte, ca acum vreo 4-5 ani, cand inca mai activa, Viorel Moldovan la Poli Timisoara , am mai vazut postere in marime naturala , cu acesta facand reclama la Timisoareana (pe atunci nu eram blogger), dar aveam sentimentul ciudat ca ceva”nu pusca”.

Ma intreb cum este perceput Chivu de cei mai tineri decat mine?

Nu vreau sa par moralist, dar ideea mi se pare total gresita, chiar daca Bergenbier , este sponsorul echipei nationale de fotbal.

Chivu