Atunci cand vrei sa asiguri securitatea pe o anumita proprietate e important sa alegi un sistem de securitate potrivit pentru ceea ce ai nevoie. Unii cumpara un >kit camere de supraveghere , altii aleg doar o alarma. Fiecare persoana alege in functie de buget si in functie de nevoile pe care le are.
Eu, de exemplu, am ales pentru casa mea un sistem de supraveghere video. Cred ca un astfel de sistem este foarte eficient si poate tine hotii la distanta. Am cumparat un kit camere de supraveghere Seku si m-am asigurat de faptul ca stiu ce se inampla in orice moment la mine acasa. Astfel, merg fara grija in concediu, verific in orice clipa ce se intampla si nu am parte de incidente neplacute. Cel putin, de 4 ani de cand am casa, nu am avut astfel de incidente.
Am intalnit insa de-a lungul timpului o multime de persoane care nu acorda atentie acestui aspect si care considera prea putin importanta existenta unui sistem de supraveghere video. Eu insa cred ca e important si recomand tuturor.
Sunt insa persoane care nu vor un sistem de supraveghere video, ci opteaza doar pentru un sistem de detectie efractie. Astfel de sisteme sunt si ele eficiente, insa, alegand un astfel de sistem nu vei avea dovada video a clor intamplate. Sistemele de detectie efractie sunt eficiente deoarece ele protejeaza accesul neautorizat al anumitor persoane dand alarma atunci cand cineva neautorizat incearca sa patrunda intr-o anumita cladire/incapere. Persoana care detine sistemul va fi informata in cel mai scurt timp si daunele pot fi astfel diminuate. In plus, hotii se vor speria si vor fugi atunci cand vor vedea ca incep sa auda semnale acustice si sa vada semnale vizuale.
Sistemul de control acces este un alt tip de sistem de securitate. El este foarte eficient atunci cand doresti sa restrictionezi accesul persoanelor/masinilor in anumite zone. Un astfel de sistem va monitoriza accesul si va permite doar trecerea persoanelor autorizate. Dovada autorizarii se poate face prin mai multe metode – card, PIN, amprenta, etc.
Sisteme de securitate sunt considerate a fi si sistemele de avertizare la incendiu, cele de interfonie si video-interfonie sau alte sisteme care asigura securitatea in anumite momente.
Exista totodata si sisteme mai complexe, sisteme care includ supraveghere video-audio, detectie incendiu, detectie efractie, etc.
Gandeste-te bine la nevoile pe care le ai si alege cel mai potrivit sistem de supraveghere pentru locuinta ta sau pentru afacerea pe care o ai.