PodetCand a batut canicula la usa , doi amici au venit sa imi propuna o mica excursie.

M-am decis sa merg doar dupa ce mi-au spus in locatia unde urma sa ma aventurez, era racoare si daca aveam rabdare sa caut puteam gasi peisaje frumoase.

Am strabatut in aproximativ douqa ore cei 135 km care desparteau caniculara Timisoara de mica localitate carasana Sasca Montana.

Dupa ce ne-am instalat , amicii mei au inceput pregatirile pentru o petrecere.Cum mie nu prea imi ardea de chef, le-am spus ca plec cu Junior la plimbare si in scunda doi am disparut.

Mergand incet, in ritmul catelului,inarmat cu aparatul foto am inceput sa explorez locul. Situata intre dealuri localitatea Sasca Montana, nu lasa o impresie deosebita.Este un amestec de nou si vechi.Multe case sunt parasite, sau asa par, altele noi, cele de vacanta, sunt frumoase si cochete.Se spune ca in comuna au mai ramas 100 locuitori.

Totusi, desi am vazut o gramada de masini cu placute de Timis, Caras-Severin si chiar Bucuresti, localitatea mi se parea trista si pustie.In periplul meu de aproape o ora nu am intalnit nici un om pe strada.Cativa caini maidanezi se uitau curiosi la mine simtindu-ma nou si nefamiliarizat cu locurile.

Aerul curat facea toti banii.Il respiram cu nesat si profitam de linistea locului si de racoarea care incepea sa se simta.

Intorcandu-ma la casa unde eram oaspete situata pe deal, ne-am intalnit pe poteca cu caine care de la distanta parea lup.A ramas surprins ca ne vede si a facut cale intoarsa.

Cum amicii mei se ospatasera deja si ma dadusera disparut, am luat toate oasele si ramasitele de la bucaterese si m-am intors in sat,ducand hrana celor doi maidanezi intalniti mai devreme.Mare mi-a fost multumirea cand i-am vazut cum infulecau din mancarea adusa….

Fiind imbracat mai neconventional, cu un tricou imprimat cu trupa Ramstein si avand aparatul foto in mana, un localnic, primul intalnit in aproape trei ore, m-a intrebat:

– Deutsch ?
– Ich bin Deutsch aber ich wohne in Temewar.

Am mai schimbat cateva cuvinte in germana, omul plecand multumit ca a vorbit cu un nemtalau 😛

Am stat cu prietenii mei care se distrau, iar cand ei s-au retras am ramas cu Junior pe teresa casei si ne-m uitat la Luna si la cerul instelat savurand aerul curat al noptii si mirosul de iarba parfumat de florile de “Regina Noptii”.

A doua zi am urcat pe langa Nera pana la o manastire unde am zabovit putin.In foarte scurta perioada petrecuta acolo nu am putut sa nu admir frumusetiile naturii.

Am mai stat putin dupa care am facut cale intoarsa spre orasul incins de canicula.

Nu m-am indurat sa nu postez cateva fotografii din acest loc piitoresc dar uitat de lume…

Junior la Sasca Montana

Cheile Nerei

Dealuri

Manastire

Manastire

Poteca

Podet

Cadere de apa

Cadere de apa

Cadere de apa

Casa Sasca Montana

Casa Sasca Montana

Scari spre cabana

Intalnirea cu Lupul