Valentine’s Day se sarbatoreste pe 14 februarie si este Ziua Indragostitilor.

Pentru multi dintre noi aceasta sarbatoare a devenit ceva foarte comercial si o abundenta de inimioare , fie ca sunt de ciocolata sau cutiute, flori, inimi de baloane umflate cu heliu, o  abundenta care te satura si te face sa uiti originea acestei sarbatori.

De unde vine acest Valentine’s Day?

Legenda spune ca imparatul Claudius al II-lea a avut multe razboaie si avea nevoie de barbati pentru oastea sa. La un moment dat, intampina o rezistenta din partea celor care trebuiau recrutati , oamenii aveau familie sau iubite si nu mai doreau campaniii militare.

Claudius a gasit o solutie la aceasta problema interzicand casatoriile.

Valentin , era un preot care impresionat de dragostea mai multor cupluri , i-a casatorit in secret.Prins de oamenii imparatului, Valentin a fost condamnat la moarte si executat in  14 februarie, iar aceasta zi , a fost inchinata acestui preot si dedicata celor indragostiti.

In alte culturi, 14 februarie are alte semnificatii.

De exemplu: in Marea Britanie   un personaj numit Jack Valentin ciocane la usile din spatele tututor caselor lasand dulciuri si cadouri pentru copii, in Danemarca si Norvegia 14 februarie este cunoscut ca Valentinsdag. Nu este sarbatorita pe o scara larga, dar multi oameni isi fac timp pentru a il petrece intr-un mod romantic cu partenerul de viata sau trimit o felicitare unei iubiri secrete, in Suedia e considerata ca fiind “sarbatoarea inimilor”.

In Slovenia un proverb spune ca Sfantul Valentin aduce cheile radacinilor, asa ca pe 14 februarie plantele si florile incep sa creasca. Ziua indragostitilor a fost sarbatorita ca ziua in care incep lucrarile in vii si pe campuri.Se spune de asemenea ca pasarile se casatoresc in aceasta zi. Cu siguranta, numai de curand este sarbatorita ca Ziua iubirii. Aceatsa zi  este sarbaorita traditional in 12 martie, de ziua Sf Gregor.

Fie ca ne place sau nu ,Valentine’s Day, este o sarbatoare in care daruim ceva partenerelor/partenerilor, jumatatilor noastre.

Eu daruiesc o floare cititoarelor mele, si pentru ca am citit pe un blog ca cineva propunea ca ziua sa fie redenumita in Ballantine`s Day,le ofer un Ballantine cititorilor mei 😛

Image and video hosting by TinyPic