GhioceiPlimbandu-ma azi pe strazile mai putin aglomerate din oras la un moment dat am avut strania impresie ca trebuie sa dau peste tarabele cu martisoare.Nu de alta, dar ghioceii i-am remarcat de o saptamana.Si daca atunci erau firavi si rasarisera doar pe alocuri, astazi am zarit o multime.Nu cred ca a existat vreo gradina cu flori cat de mica, in care sa nu fie prezente florile albe cu aspect de clopotel.

Din cate stiu, aceasta floare vesteste primavara, ori noi, cel putin calendaristic, suntem in plina iarna.

Ce iarna e si asta?

Nu am recurs nici macar la bocanci, ma deplasez tot in adidasi,iar mai mult de o vesta, sau un hanorac subtire, nu suport.

Este atat de cald incat au inmugurit pomii….

M-am obisnuit cu gandul ca , de regula, nu mai beneficiem de zapada la Craciun, dar macar frig sa fie !

Nu ninge, nu ploaua, ,vremea are un aspect primavaratic, ceea ce nu e tocmai bine conform opinilor intemeiate ale celor ce se ocupa cu agricultura.

Dar sa nu ne gandim la rau, oricum nu putem schimba vremea si capricile ei…

Chiar este ciudat sa te plimbi in prima luna a anului si in loc de zapada sa dai peste vestitorii primaverii…

Cateva fotografii cu primii ghiocei pe care i-am zarit acum o saptamana in gradina unuia din blocurile din cartier.
Ghiocei

Ghiocei

IF

Later edit.Pentru ca vremea este capricioasa ca femeia, dupa spusele unora, a vrut sa imi contrazica afirmatile din text , asa ca azi noapte a plouat 😛 Pentru ca totusi am avut dreptate in scurta mea postare, pana dimineata solul era uscat, iar astazi soarele a stralucit cu putere, ridicand temperatura pana la 17 grade.