Ce este viata?

Sa ma rezum la metafore spunand ca : “viata e o picatura in Ocean”, “viata e un fir de nisip” sau sa spun ceea ce imi vine in minte ?

Sunt sincer si la ora asta mi se pare ca “Life is shit”.

Ne nastem , ne zbatem , avem cateva reusite, pe care le numim prosteste “fericire”, ajungem batrani si murim.

Ne nastem fara nimic, dar sanatosi si cu celule tinere, aducand bucurie celor care ne aseapta, pentru a muri , fara nimic dar bolnavi lasand in urama durere si un gol imens in sufletul celor pe care ii lasam in urma….Ciclul acesta al vietii, nu este deloc fair.

Cand crezi ca totul e bine , lumea din jurul tau pare multumita, atunci dintr-o data esti anuntat ca o persoana draga tie, mai are putin si va pasi in nefiinta.Parca te loveste ceva in moalele capului..

Omul pe care il stii vioi, sanatos, plin de viata, a cazut subit la pat si nu mai are mult.Urmeaza cateva luni in care depinzi de un telefon, in care protagonista principala , moartea, isi alege cele mai proaste momente de a actiona.Intr-o dupa-masa suna telefonul si o voce gatuita iti transmite “Unchiul tau a murit”. Stai cateva secunde , te aduni, spui celorlanti stiind ca le vei provoca durere, si apoi te intrebi: “De ce?”

Iti reprosezi ca nu ai reusit sa ajungi de Craciun in Berlin, sa il fii vazut ultima data intr-un cadru voios, iti spui ca ar fi trebuit sa il suni mai des ,sau sa-I scrii…..Dupa ce ti-ai reprosat toate astea , iti dai seama ca nu ai fi schimbat nimic, ci doar tu ai avea un sentiment de impacare, de confort emotional.

Dupa un asemenea eveniment iti dai seama, ca nu ar trebui sa lasi nimic pe alta zi, nu ar trebui sa spui “Lasa, ca mai e timp”,deoarece aceasta fraza este foarte relativa.Facem zeci de gesturi sau lucruri nesemnificative, dar care ni se par importante, uitand sa facem esentialul: sa fim mai aproape si mai buni cu familia noastra , cu cei dragi noua, aceia pe care, ne-am obisnuit sa ii avem langa noi.In infantilitatea noastra credem ca nu-i vom pierde niciodata dar…Doamna in Negru vegheaza.

Si atunci ce e viata?

O mare pierdere de timp si energie…Dar din pacate asta e tot ce avem, un morman de suferinte si de pierderi..

Für mein Onkel Friedrch, Ingerii sa il aiba in grija!