Bicicleta MTB este in acest moment una dintre cele mai populare tipuri de biciclete. Acest tip de bicicleta se adreseaza celor care sunt pasionati de drumetii montane sau pe drumuri off – road, drumuri greu accesibile, etc. Spre deosebire de o bicicleta pentru oras, o bicicleta mountain bike este mult mai solida si mult mai rezistenta.

Bicicletele mountain bike trebuie achizitionate in functie de utilitate

Popularitatea bicicletelor mtb face ca in acest moment de pe piata bicicletelor sa poata fi achizitionate mai multe tipuri de biciclete mountain bike. Achizitionarea unei biciclete mtb trebuie realizata tinand cont de scopul pentru care se achizitioneaza. In functie de scopul utilizarii, pot fi achizitionate urmatoarele tipuri de biciclete mtb:

  • Cross country. Acest tip de bicicleta este solutia perfecta pentru cei care doresc sa pedaleze pe poteci de munte, drumuri forestiere, drumuri greu accesibile. Este un model de bicicleta foarte usor si este prevazuta cu suspensii numai pe fata.

  • Downhill. Este o bicicleta mult mai grea decat cea cross country, bicicleta downhill cantarind aproximativ 25 kilograme. Datorita faptului ca este o bicicleta care are o greutate mare, suspensie totala si frane hidraulice este perfecta pentru coborarile de pe munte, deal.

  • Freeride. Acest model de bicicleta este asemanator cu cel prezentat mai sus. Cea mai importanta diferenta intrte aceste doua tipuri de bicicleta se refera la faptul ca bicicleta freeride se potriveste mult mai bine pentru efectuarea diverselor acrobatii.

  • Street. Bicicleta street sau dirt jump asa cum mai este numita este conceputa pentru a putea fi utilizata in oras pentru efectuarea diverselor acrobatii. De asemenea, este alegerea perfecta pentru utilizarea in locuri in care sunt amplasate rampe pentru executarea acrobatiilor.

  • BMX. Bicicleta BMX se deosebeste de celelalte biciclete mtb prin dimensiunea rotilor care, in cazul modelului BMX sunt mai mici. Acest model de bicicleta poate fi utilizat doar in spatii special amenajate pentru executarea diverselor acrobatii.

De unde achizitionez biciclete MTB?

Sunt foarte multe locuri din care pot fi achizitionate biciclete MTB. Cu toate acestea este recomandat ca bicicletele, in special cele MTB sa fie achizitionate doar dintr-un magazin de specialitate. In felul acesta exista siguranta achizitionarii unei biciclete de cea mai buna calitate. Racingbikeshop este unul dintre magazinele de specialitate care comercializeaza o varietate mare de biciclete MTB, si nu numai. Calitatea produselor, profesionalismul celor care lucreaza in cadrul acestui magazin dar si preturile scazute la care sunt vandute bicicletele sunt doar cateva dintre motivele pentru care acest magazin este cea mai buna alegere pentru cei care doresc achizitionarea unei biciclete. Prin accesarea acestui magazin pot fi achizitionate biciclete mountain bike de la GT, la un pret redus cu 800 lei. Pentru mai multe informatii despre aceasta promotie acceseaza magazinul online al celor de la racingbikeshop sau vino in showroom-ul din Arad, care este si cel mai mare showroom de biciclete din acest oras.

Concluzii

Avand in vedere ca exista mai multe tipuri de biciclete MTB trebuie ca achizitionarea unei astfel de biciclete sa se realizeze cu mare atentie si tinand cont de motivul pentru care se doreste achizitionarea unei astfel de biciclete.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr