In ciuda a tot ce se spune, jocul de poker este unul ce tine de inteligența, strategie, meticulozitate si, de cele mai multe ori, norocul nu are nimic de-a face. Cel puțin, la nivel profesionist, norocul nici nu-si intersecteaza drumurile cu jucatorii de la un asemenea nivel. Cel mult, putem spune ca norocul te ajuta la inceput – stii vorba aceea “norocul incepatorului” – insa, cand treci de o anumita performanta, norocul si-a facut bagajele si a plecat. Ce-ti trebuie insa sa reușesti intr-o lume ce pare fascinanta, dar grea? Inteligenta si ambitie, as zice eu. Poker-ul nu se joaca de ieri. Oamenii care fac milioane si milioane de dolari din poker au cu siguranta o inteligenta peste medie, mai ales una emotionala pentru ca trebuie sa-ti ascunzi emoțtile cu o agerime demna de Oscar. Daca dai in vileag chiar si cea mai mica grimasa, te poate costa jocul întreg, nu numai o mana.. Iar uneori acel joc poate insemna cateva milioane de dolari. In ultimii ani, tot mai multi impatimiti incearca aceasta cariera, unii reusesc, alții se dau batuti dupa mai multe turnee pierdute. Astazi as vrea sa iti vorbesc despre amearicanul considerat cel mai bun jucator de poker la ora actuala. Avem și noi semenii nostri, dar îti voi povesti despre ei la final.

Daca numele de Phil Hellmuth nu iti zice nimic, atunci cu siguranta nu esti deloc pasionat de poker. Daca intr-adevar stii despre ce vorbesc, atunci vei intelege cu usurinta cine este Phil si de unde a plecat. Sa pornim cu începutul!

Phil s-a nascut la data de 16 iulie 1964, in Madison, Wisconsin si a inceput sa joace poker inca din facultate. Din 1992, s-a mutat in Palo Alto, California, unde locuieste cu sotia sa, psiholog la Universitatea Stanford, si cei doi baieti ai sai. Printre realizari, se numara15 bratari World Series of Poker. A castigat main event-ul World Series of Poker (WSOP) in 1989 și World Series of Poker Europe (WSOPE) in 2012. In 2007, a fost inclus in Poker Hall of Fame, din Las Vegas si apare alaturi de cei mai buni jucatori de poker ai tuturor timpurilor. Castigul din 1989 i-a adus si un record: de cel mai tanar jucator sa castige un main event. Pe atunci, avea 24 de ani si reusise sa il invinga pe dublul campion de la acea vreme Johnny Chan. Nu este singurul record pe care il detine, Phil Hellmuth are de asemenea cele mai multe finale WSOP (52) si cele mai multe cash-uri (108), pe langa cele mai multe bratari castigate (15).

In ceea ce privește castigurile in bani, Phil se poate lauda cu o avere de peste 21 de milioane de dolari. Bineinteles, nu este singurul cu o astfel de avere, ba mai mult sunt alti jucatori cu castiguri mai mari, dar Phil se diferentiaza de ceilalti prin modul de a juca. Este cunoscut faptul ca se aseaza la mesele de poker din turnee cu mult dupa ce acestea incep. De asemenea, nickname-ul lui vine si din strategia lui de a juca: “poker brat”, crede ca este cel mai bun și chiar devine cel mai bun. A jucat cu cei mai buni jucatori din lume, printre care Phil Ivey, Daniel Negreanu sau Justin Bonomo.

A jucat si cu fete, mai ales ca in ultimii ani, prezenta feminina la turneele live de poker si online a crescut simtitor. Tot mai multe doamne si domnisoare castiga respectul intr-o lume care, pana de curand, era a barbatilor. O stea a pokerului feminin este Muskan Sethi, originara din India și membru PokerStars deja. Muskan s-a făcut remarcata la show-ul PokerStars TV, Shark Cage, din 2014. Jucatoarea a fost chiar si premiata de presedintele Indiei cu un premiu, “Prima Doamnă”, fiind prima jucatoare profesionista de poker din tara.

Avem si noi reprezentanții noștri care ne duc faima mai departe si printre acestia amintim de Daniel Negreanu (care este în top 5), Vlad Darie, Tudor Purice, Dan Murariu. Avem de asemenea si o fata care castiga turneu după turneu: Luciana Manolea. Luciana este deja un nume cunoscut în turneele PokerStars, mai ales Women’s Sunday. A castigat mai multe side-eventuri la European Poker Tour si are mai multe mese finale la activ. Asa ca si pokerul feminin romanesc suna promitator.

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr