Despre vise si semnificatiile acestora as putea scrie pagini intregi la cate carti am citit despre acest subiect.

sleep-importantUn cosmar apare, de regula, cand omul trece printr-o anumita stare.Anxietatea, depresia , premonitia, pot sa ne induca un vis urat si repetitiv devenind obsedant pentru persoana care le viseaza.Mai apare ca sechele a diverselor traume.

De ce apare aceasta obsesie?

Obsesia intervine atunci cand persoana incearca sa desluseasca intelesul, sensul respectivului vis.Totodata intervine si o teama de a adormi a celui bantuit de un cosmar din neplacerea pe care o poate provoca un asemenea vis.

In ceea ce ma priveste nu am nici un cosmar.Singurul lucru neplacut care mi se intanpla este un vis care se repeta ori de ori sunt suparat sau am o problema mai grea pe care ma stradui s-o rezolv.

In ce consta neplacutul vis?

Mereu visez ca urc o treapta care  ori se surpa, ori devine inexistenta, urmarea fiind caderea mea intr-un gol, hau sau cum doriti sa ii spuneti.Senzatia este atat de reala incat ma trezesc infrigurat.

Fiecare vis are interpretarea lui in functie de complexitatea sa.Cel care a inceput cercetarile acestui vast domeniu a fost parintele psihanalizei , Sigmund Freud.Dupa el, in functie de curentul psihologic din are faceau parte s-au aventurat in explorarea tainelor ascunse in spatele viselor, Jung si Adler.

Dupa umila mea parere, visele pot constitui o alternativa la realitatea cotidiana si uneori o continuare a acesteia.

Si ei sunt urmariti de un cosmar ?? 😛

Pe acelasi subiect au scris si altii , mult mai frumos,mai inspirat si mai literar in cadrul rubricii de marti a psilunelilor.