Football ballDaca pana azi afirmam ca nu sunt chiar intreg la minte, astazi am primit dovada.

Sa afirmi despre propria-ti persoana ca ar fi intr-o ureche poate fi o chestie ciudata dar……stati si judecati.

Acum patru ani, la Campionatul Mondial de Fotbal din Germania, la finala dintre Italia – Franta incheiat cu infrangerea Frantei si culminand cu eliminarea lui Zinedine Zidane datorita acelui conflict iscat intre acesta si Marco Materazzi, am tinut cu echipa albastra a Frantei.

Nu mi s-a parut fair modul in care Italia a castigat finala, ajungand campioana mondiala.

Au trecut patru ani, Franta a plecat acasa, nu m-am agitat.Azi am urmarit meciul dintre Slovacia-Italia si cand am vazut ca slovacii i-au casapit pe italieni cu 3-2 ,am inceput sa zbier , de am speriat catelul :”S-a facut dreptate !! Ciao Italy, ti amo cosi !!”

Aveam o stare, de parca , mi se intampla cine stie ce lucru deosebit,parca mi s-ar fi virat in cont 50.000 $. Cei din casa, mai ca si-au facut cruce.

M-a sunat un amic si aveam o bucurie in voce pe care nu mi-o stapaneam. Omul m-a intrebat ce am, iar cand i-am zis mi-a repplicat:” Nu te inteleg, tu nu esti omul care sa poarte pica cuiva, tie unii iti fac niste chestii urate si tu ramai impasibil.Dar este ciudat ca tii pica Italiei ca a castigat cum a castigat , acum patru ani…Clar, esti ciudat ….”

Avea dreptate.

Sunt genul de om care nu tine cont de multe : cuvinte spuse la nervi, critici , rautati , le trec cu vederea.

Si totusi in cazul acesta nu am putut.M-am intrebat de ce?

Am ajuns la concluzia ca avand un tata fotbalist profesionist , am crescut intr-un mediu in care invatasem ca fair play-ul este regula numarul 1 in orice , atat in viata cat si in sport.

Cred ca in cazul de fata totul venea de la frustrarea de acum patru ani, poate este si ceva cumulat, poate am acumulat mai multe si m-am exteriorizat cu aceasta ocazie.Poate ca m-am bucurat si ca o tara mica din estul Europei a reusit sa scoata o favorita din cursa.

Adevarul este ca m-am surprins si pe mine, dar tot nu ma pot stapani sa nu ma bucur ca Italia a plecat acasa.

Puteti sa-mi spuneti daca sunt intreg?

Eu nu. Cred ca incep sa o iau pe aratura …… ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜›

Crazy ….