“Fiecare proiect este o mare aventura, atunci cand pasiunea pentru munca si inspiratia sunt ghizii” obisnuieste sa spuna acest excentric artist ale carui opere sunt pe cat originale pe atat de interesante.
Eric Grohe, despre el ese vorba, este un artist complex care creeaza spectaculoase picturi murale, transformand fatadele cladirilor si spatiile obisnuite in lucrari panoramice de o deosebita frumusete, profunzime, complexiate si originalitate.
Grohe foloseste in realizarea creatiilor sale vopsele minerale Keim de productie germana , foarte rezistente si de un o intensitate deosebita avand la baza silicat de sodiu lichid combinata cu pigmenti de minerale naturale.
Eric Grohe este nascut in New York, in 1944,dupa ce s-a reintors din Vietnam s-a apucat de pictat si de-a lungul unei cariere de 45 de ani a realizat cele mai spectaculoase picturi murale ce ne dau iluzia de tridimensional.Printre tarile in care acest talentat artist a executat picturi murale in tari ca: Franta,Grecia, Israel, Anglia si Statele Unite.
Eric Grohe se afla in elementul sau la 10m in aer, iar
sotia sa Kathy, desemenea artist, este director de proiect.
Great American Crossroad
Inainte
Dupa
Liberty Remembers
Inainte
Dupa
Centru Comercial- Niagara
Inainte
Dupa
Detalii
Beraria Miller
Inainte
Dupa
O alta lucrare din ciment
Inainte
Dupa
Doamne! Ma crezi ca am ramas cu gura cascata?
Eu am mai vazut arta urbana, am mai vazut diverse artificii, sa le zic asa, care modificau perceptia asupra realitatii, in general foarte sumbre, din zonele respective, caci ideea era, in principal, de a infrumuseta spatii degradate. Foarte frumoase si acele lucrari insa mai micute, nu de mare anvergura.
Dar aici arta acestui om e ceva ce uimeste. In plus, se vede ca in spatele lucrarilor sale, adevarate proiecte, cum bine ai spus in postare, se afla nu doar multa munca si desigur talent extraordinar dar si foarte multa documentare. Caci observ ca toate lucrarile incearca sa creeze/recreeze anumite ambiante specific americane.
Foarte interesant! Mi-ar placea sa vad la fata locului aceste lucrari.
Happy weekend iti doresc! 🙂
Ar e un stil aparte omul , iar faptul ca reuseste sa creeze iluzia optica de 3D il face si mai deoebit…
Weekend placut, sa ai!
Multumesc, si tu la fel !!
Ha, Ha! Am si eu aici la mine în sat un pod care e pictat! bine ca mi-ai adus aminte! Merci!
Dupa amiaza faina!
Ti-am dat o ifdee pentru o postare 😛
Superbe creatiile acestui om.
Cred ca influenteaza pozitiv locurile….
Prin frumusetea lor , in mod cert creeaza o energie pozitiva ….
Trebuie un plus de talent pentru a ‘organiza’ pictura la asemenea dimensiuni, sa nu mai vorbesc de faptul ca nu e la indemana oricui de a crea iluzia unei a treia dimensiuni.
Absolut adevar at , omul este foarte talentat desi tind sa cred ca in reusita aces to r picturi un rol important il joaca si sotia sa, Kathy, ca re este coordonatoare de proiect.
Grozav! Cred ca am avea nevoie de el aici pentru strada aia pietonala (Marasesti) de la Opera la Parcul Botanic:) Ar trebui sa vada asta si primarul nostru, poate il angajeaza:)
Plec saptamana viitoare la arashi, pentru cateva zile:)
Nu cred ca Robu va avea o astfel de initiativa vreodata, nu le are cu urbanismul.
Salut-o pe Arashi din partea mea :)) sa revii cu poze 😛
Sunt niste creatii extraordinare din toate punctele de vedere ;proiectare, desen, cromatica, senzatia de tridimensional, integrarea picturii murale in spatiul dat….Impresionant, ca o magie !
Ideea este ca cu greu iti poti imagina ce au fost acele spatii inainte de interventia pensulei si culorilor lui Grohe….
Tot ce spui tu este perfect adevaat Naica 😛
Traim intr-o lume in care simpla redare grafica a realitatii nu mai prezinta nicio doza de spectaculos, fiind tot mai adesea transpusa in imagini tridimensionale. Si cum imaginile 3D sunt peste tot, devenind un fel de “a doua realitate” a lumii din jurul nostru, ele nu puteau lipsi nici din peisajul urban, de pe zidurile exterioare ale cladirilor. Oddee prezinta o galerie cu cele mai uimitoare imagini tridimensionale de pe fatadele cladirilor din lume. Pare o casa din care se revarsa o mare de baloane, insa e doar o iluzie optica. Lucrarea ii apartine artistului Ciaran Brennan. Acest imobil pare strapuns de un pilon de un roz fluorescent. In realitate, este vorba despre o iluzie optica realizata cu mare maiestrie de Aakash Nihalani, un artist american din Brooklyn. Blocul de mai jos pare jupuit de tapet. De fapt, aceasta cladire din Toronto este perfect intacta. Pictura aproape ca sfideaza realul. Un imobil din Teheran, Capitala Iranului, se joaca cu mintile celor care il privesc dintr-un anumit unghi. Imaginea tridimensionala ilustreaza un cer cu nori si o pajiste pe care pare ca poti patrunde direct de pe trotuar. La o prima vedere, aceasta cladire pare distrusa de un bombardament sau de un cutremur, dar totul este doar o iluzie optica, inclusiv femeia care se uita mirata la zidul spart. Artistul californian John Pugh este specializat in picturi murale 3D, iar operele sale pot fi vazute pe cladirile din intreaga lume, incepand din Hawaii si pana in Noua Zeelanda. Peretii exteriori ai acestei cladiri au fost pictati de americanul Richard John Haas, al carui nume este legat de decorarea a numeroase sedii ale unor institutii publice din Statele Unite. Ce este cu adevarat spectaculos e faptul ca nu este tocmai recenta, ci a fost realizata inca din 1985.