Erich Grohe – arta urbana in forma pura

set 11 pensule“Fiecare proiect este o mare aventura, atunci cand pasiunea pentru munca si inspiratia sunt ghizii” obisnuieste sa spuna acest excentric artist ale carui opere sunt pe cat originale pe atat de interesante.

Eric Grohe, despre el ese vorba, este un artist complex care creeaza spectaculoase picturi murale, transformand fatadele cladirilor si spatiile obisnuite in lucrari panoramice de o deosebita frumusete, profunzime, complexiate si originalitate.

Grohe foloseste in realizarea creatiilor sale vopsele minerale Keim de productie germana , foarte rezistente si de un o intensitate deosebita avand la baza silicat de sodiu lichid combinata cu pigmenti de minerale naturale.

Eric Grohe este nascut in New York, in 1944,dupa ce s-a reintors din Vietnam s-a apucat de pictat si de-a lungul unei cariere de 45 de ani a realizat cele mai spectaculoase picturi murale ce ne dau iluzia de tridimensional.Printre tarile in care acest talentat artist a executat picturi murale in tari ca: Franta,Grecia, Israel, Anglia si Statele Unite.

Eric Grohe se afla in elementul sau la 10m in aer, iar
sotia sa Kathy, desemenea artist, este director de proiect.

Erich Grohe


Great American Crossroad


Inainte

Great American Crossroad before painting

Dupa

Great American Crossroad after painting


Liberty Remembers

Inainte

Liberty Remembers before


Dupa

Liberty Remembers after

Centru Comercial- Niagara

Inainte

Centru Comercial- Niagara

Dupa

Centru Comercial- Niagara

Detalii

Centru Comercial- Niagara

Centru Comercial- Niagara


Beraria Miller

Inainte

Bereria Miller


Dupa

Bereria Miller

Beraria Miller

Beraria Miller

O alta lucrare din ciment

Inainte

Fatada din ciment

Dupa

Fatada pictata

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

15 Comments

 1. Doamne! Ma crezi ca am ramas cu gura cascata?
  Eu am mai vazut arta urbana, am mai vazut diverse artificii, sa le zic asa, care modificau perceptia asupra realitatii, in general foarte sumbre, din zonele respective, caci ideea era, in principal, de a infrumuseta spatii degradate. Foarte frumoase si acele lucrari insa mai micute, nu de mare anvergura.
  Dar aici arta acestui om e ceva ce uimeste. In plus, se vede ca in spatele lucrarilor sale, adevarate proiecte, cum bine ai spus in postare, se afla nu doar multa munca si desigur talent extraordinar dar si foarte multa documentare. Caci observ ca toate lucrarile incearca sa creeze/recreeze anumite ambiante specific americane.
  Foarte interesant! Mi-ar placea sa vad la fata locului aceste lucrari.
  Happy weekend iti doresc! 🙂

  • Ar e un stil aparte omul , iar faptul ca reuseste sa creeze iluzia optica de 3D il face si mai deoebit…

  • Multumesc, si tu la fel !!

 2. Ha, Ha! Am si eu aici la mine în sat un pod care e pictat! bine ca mi-ai adus aminte! Merci!
  Dupa amiaza faina!

  • Ti-am dat o ifdee pentru o postare 😛

 3. Superbe creatiile acestui om.

  Cred ca influenteaza pozitiv locurile….

 4. Prin frumusetea lor , in mod cert creeaza o energie pozitiva ….

 5. Trebuie un plus de talent pentru a ‘organiza’ pictura la asemenea dimensiuni, sa nu mai vorbesc de faptul ca nu e la indemana oricui de a crea iluzia unei a treia dimensiuni.

  • Absolut adevar at , omul este foarte talentat desi tind sa cred ca in reusita aces to r picturi un rol important il joaca si sotia sa, Kathy, ca re este coordonatoare de proiect.

 6. Grozav! Cred ca am avea nevoie de el aici pentru strada aia pietonala (Marasesti) de la Opera la Parcul Botanic:) Ar trebui sa vada asta si primarul nostru, poate il angajeaza:)

  Plec saptamana viitoare la arashi, pentru cateva zile:)

 7. Nu cred ca Robu va avea o astfel de initiativa vreodata, nu le are cu urbanismul.

  Salut-o pe Arashi din partea mea :)) sa revii cu poze 😛

 8. Sunt niste creatii extraordinare din toate punctele de vedere ;proiectare, desen, cromatica, senzatia de tridimensional, integrarea picturii murale in spatiul dat….Impresionant, ca o magie !

  • Ideea este ca cu greu iti poti imagina ce au fost acele spatii inainte de interventia pensulei si culorilor lui Grohe….

   Tot ce spui tu este perfect adevaat Naica 😛

 9. Traim intr-o lume in care simpla redare grafica a realitatii nu mai prezinta nicio doza de spectaculos, fiind tot mai adesea transpusa in imagini tridimensionale. Si cum imaginile 3D sunt peste tot, devenind un fel de “a doua realitate” a lumii din jurul nostru, ele nu puteau lipsi nici din peisajul urban, de pe zidurile exterioare ale cladirilor. Oddee prezinta o galerie cu cele mai uimitoare imagini tridimensionale de pe fatadele cladirilor din lume. Pare o casa din care se revarsa o mare de baloane, insa e doar o iluzie optica. Lucrarea ii apartine artistului Ciaran Brennan. Acest imobil pare strapuns de un pilon de un roz fluorescent. In realitate, este vorba despre o iluzie optica realizata cu mare maiestrie de Aakash Nihalani, un artist american din Brooklyn. Blocul de mai jos pare jupuit de tapet. De fapt, aceasta cladire din Toronto este perfect intacta. Pictura aproape ca sfideaza realul. Un imobil din Teheran, Capitala Iranului, se joaca cu mintile celor care il privesc dintr-un anumit unghi. Imaginea tridimensionala ilustreaza un cer cu nori si o pajiste pe care pare ca poti patrunde direct de pe trotuar. La o prima vedere, aceasta cladire pare distrusa de un bombardament sau de un cutremur, dar totul este doar o iluzie optica, inclusiv femeia care se uita mirata la zidul spart. Artistul californian John Pugh este specializat in picturi murale 3D, iar operele sale pot fi vazute pe cladirile din intreaga lume, incepand din Hawaii si pana in Noua Zeelanda. Peretii exteriori ai acestei cladiri au fost pictati de americanul Richard John Haas, al carui nume este legat de decorarea a numeroase sedii ale unor institutii publice din Statele Unite. Ce este cu adevarat spectaculos e faptul ca nu este tocmai recenta, ci a fost realizata inca din 1985.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LIKE ME ON FACEBOOK

RECOMAND

COMMERCIAL

evomag.ro%20 libris.ro elefant.ro

CATEGORIES

ARCHIVES

Blog Award

Blog Award

Photo Award

Semn spre carte

FOR MYSELF

www.PRchecker.info

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Copyright

Creative Commons License
Cartim Blog - My Point of View by Caritm is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Romania License.
Based on a work at www.cartim.ro.
Permissions beyond the scope of this license may be available at https://www.cartim.ro/.