Hachi a Dog’s love story este un remake al filmului japonez “Hachiko Monogatari” si este inspirata dintr-o poveste reala petrecuta in Japonia anuilor 1924. Desi povestea  pare simpla, redand relatie de prietenie dintre un om si un caine ea este deosebit de profunda, demonstrand pana unde merge loialitatea si devotamentul sincer daruit in forma lui cea mai pura : neconditionat.

Filmul adaptat zilelor noastre spune povestea unui profesor universitar care gaseste un ghemotoc de blana pe peronul unei gari si se decide sa  il ia acasa pentru a-l adaposti cateva zile, pana ii va gasi stapanul.

Se poate spune ca a fost “dragoste la prima vedere” pentru ca ani de-a randul stapanul si cainele au fost neddespartiti. Hachi, avea ceva special, japonez in comportament (doar era din rasa Akita), isi conducea stapanul la gara si apoi la ora cand stia ca trebuie sa revina ,isi ocupa locul in fata gariii, asteptandu-l. Pana intr-o zi….

Filmul ne spune povestea reala a lui Hachiko , cainele care timp de 10 ani si-a asteptat credincios, in acelas loc , la aceasi ora, mult iubitul stapan. Povestea lui a cucerit Japonia, s-au facut o serie de reportaje despre el, a devenit un erou national , intruchipand fidelitatea .

Este versiunea americana a unui fapt real al carui protagonisti au fost profesorul Hidesaburō Ueno si cainele sau , Hachiko.

In film vedem un Richard Gere , in plima maturitatea artistica incercand sa faca un cat mai bun rol de compozzitie.De fapt, incepem sa ne obisnuim cu el in filmele de drama, deoarece pe masura ce a inaintat in varsta  a lasat deoparte rolurile de actiune. Notabila este si aparitia lui Jason Alexander in rol de impegat, in care rgeasim aceasi parte , oarecum nesuferita, pe care o vedeam si in personajul George din serialul “Seinfeld”.

Gere este norocos, deoarece  partenerul sau patruped este un exemplar superb al rasei Akita.

Mentionez ca Hachiko are o statuie din bronz in Shibuya Station din Tokyo , iar una din cele cinci iesiri ale garii se numeste Hachiko Exit.

In fiecare an , in data de 8 Martie are loc o festivitate la care participa pe langa iubitorii de caini,  Asociatia Chinologica Japoneza si o mare parte a din populatia orasului.

In Japonia , Hachiko a devenit un simbol al loialitatii , al devotamentul si spiritului de sacrificiu.

Un film ce nu trebuie ratat , este impresionant si are cateva substraturi mult mai profunde decat as putea eu sa redau in cuvinte.

Oricum , eu as fi subiectiv  😛

PS. Pentruu cei care doresc mai multe amanunte despre film Hachi a dog’s love story .

Vizionare placuta.