De ce s-o fi ducand lumea ca la sfintele moaste la Moeciu, fie iarna, fie vara, fie toamna?

Fiindca nicaieri in Romania aerul nu este mai curat, oamenii mai primitori si privelistile mai incantatoare! Niciunde in lume nu sunt atat de multe obiective pe metru patrat ca aici: Castelul Bran, Rezervatia Nationala Piatra Craiului is mai ales grandioasele pesteri.

Lumea de sub munte este plina de coloane de gheata ce par diamante ingropate in piatra si rasarite pe peretii reci si umezi. Este adevarat ca esti nevoit sa te apleci, ca mersul prin pestera nu este comod, dar esti rasplatit cu infinita frumusete aici si inveti sa pretuiesti lumina.

De ce sa alegi cazare vile Moeciu? Sa te trezesti alaturi de cei dragi cu muntele aproape, inconjurat de paduri, sa auzi noaptea latratul cainilor de la stana si cantecul cucuvelelor.

Sa mananci toate bunatatile pamantului: branza de burduf in coaja de brad, salata de ghebe sau dulceata de fructe de padure si de ceapa! Sa te simti liber, fara stress, fara obligatii cotidiene, fara dispozitive.

Sa simti pana in adancul sufletului mirosul scandurii de brad de la mansarda, iar dansul si soaptele de dragoste ale ploii sa le auzi in intregime. E fascinant sa urmaresti de la mansarda spectacolul ploii!

Trebuie sa rezervi din timp cazare in Bran Moeciu sa poti fi aproape de castel. Iti recomanda sa-l vizitezi in orice anotimp si in orice moemt al zilei sa vezi cum fundalul isi schimba cromatica. Si Cheile Dambovicioarei sunt frumoase mereu, mereu ca niste tinere fete ce se gatesc si se primenesc pentru petitori.

Primavara ea se imbraca in verde crud si albastru pal, vara in verde-padure, purtand pe cap cununa din cozile impletite ale razelor, toamna se acopera mai intai cu straie colorate, apoi tonurile se sting amintind de pamant. Iarna, invesmantata in argintiu isi arata o alta fata a frumusetii, pe cat de originala, pe atat de salbatica.

O asemena destinatie turistica nu se rateaza sub nicio forma, fiindca au venit oameni din Australia si Africa sa-i admire frumusetea!

De ce Moeciu? Fiindca este un plai de vis, binecuvantat de Domnul pe pamant si nu intamplator se afla in tara naostra.