In fiecare din noi , se naste , la un moment dat al existentei, cate o dorinta, pe care o consideram speciala.

De cand ma stiu am avut doua astfel de dorinte “speciale”: sa vad Parisul si sa calaresc (nici nu mi-am dorit mare lucru , nu ? 🙂

Este ciudat cum viata ti le randuie pe toate.

Am vazut Parisul si am calarit , doi iepurasi dintr-o singura calatorie.
Parisul, il stim cu totii din carti, din fotografii, dar spiritul parizian nu il simti, doar daca il vezi , daca ii respiri aerul.

Daca Parisul este o bijuterie pe harta lumii, Farnta este tara care a promovat si are o adevarata traditie in echitatie. Calul este ridicat la un alt nivel de intelegere, cultul pentru cal este prezent in marile Centre de Echitatie de pe intinsul Frantei.Un loc important il ocupa L’Ecole Nationale d’Equitation “La Cadre Noir du Saumur”, acolo unde respectul pentru acest nobil animal se afla la el acasa.In aceasta institutie , de prestigiu , am facut eu cunostnta cu echitatia si cu CALUL.

Acolo, am invatat, ce inseamna sa calaresti , ce inseamna comuniunea dintre cal si calaret . intelegerea nonverbala, care se creaza intre cei doi. Se spune, despre unii oameni, ca se inteleg din priviri, nu stiu cat de advarat este, dar pot spune cu certitudine ,calul si calaretul se simt , intuiesc ce vrea unul de la celalant.

Inteligent, gratisos , puternic , acest nobil animal simte , stie ce se doreste de la el, alaturi de el te simti mai puternic, te simti important, maret, iti da cea mai mare doza de incredere in propria-ti persoana. In momentul in care galopezi iar vantul te izbeste in obraji simti ca viata iti pulseaza in vine, simti ca traiesti cu adevarat.Este o sezatie unica, este senzatia prin care, imposibilul, este scos din vocabular,iar tu ca si calaret poti spune , strigand de bucurie, si simtind in acelas timp :”I’m the King of the World!”.

Cel care te face sa ai aceste minunate trairi, nu-ti cere mare lucru, decat un mar sau un cub de zahar.La “Cadre Noir”, el este respectat , dupa ce ai calarit te si ocupi de calutul, care ti-a acordat acele clipe de maretie, si o faci fara sa simti ca ar fi o obligatie , o faci cu placere. Ii scoti saua , il tesali, faci curat in boxa lui, iar toate acestea creaza o legatura si mai puternica intre tine si el.

Am avut parte de 10 zile fantastice pe care nu am sa le uit nicodata , dupa cum nu am sa il uit nici pe Rebelle, calul murg care mi-a fost repartizat.
Inchei prin a spune ca aceasta experienta m-a schimbat , si as dori, si ar fi bine, ca mai multi oameni , mai multi copii , in mod deosebit , sa aibe parte , sa cunoasca , ce inseamna legatura dintre om-cal sau aceea dintre om- caine , deoarece animalele, ne fac mai buni si mai rsponsabili.

Dupa ce am trait aceasta experienta , pot spune ca am fost fericit iar dorintele mi s-au indeplinit, iar daca cineva mi-ar spune sa imi aleg trei dorinte , doua ar fi deja stiute.

Oricand si la orice ora.

Pana la viitoarea mea postare va doresc “Toate cele bune!”.

15

14