În ziua de azi, produsele electronice trebuie să funcţioneze optim, în orice condiţii, nu doar cele ideale. În acest caz, o sursă de alimentare de curent alternativ utilizată în aplicațiile de testare trebuie să furnizeze nu numai o sursă stabilă, ci și să simuleze perturbații de curent electric și alte situații neideale. Atunci când alegeți surse de tensiune, este important să cunoașteți criteriile esențiale pentru a selecta soluția potrivită.

Sursele de alimentare sunt diverse, începând de la surse de tensiune constantă (curentul la ieşire este variabil) până la surse de curent constant (la ieşire tensiunea este variabilă). Pentru a alege un tip de surse trebuie să ne gândim la ce aplicaţie o vom folosi şi de câtă putere avem nevoie.

Sursele de alimentare cu tensiune sunt o aplicație a redresării curentului alternativ. Scopul lor este de a furniza o tensiune continuă care să prezinte variații cât mai mici. Fiecare laborator de electronice are nevoie de câteva tipuri diferite de surse de tensiune.

Măsurătorile sunt optimizate pentru intervalul de ieșire și nivelul de putere al sursei de curent alternativ care asigură o măsurare optimă, ceea ce duce la o mai bună acuratețe și rezoluție.

Integrarea sistemului de măsurare în sursa de CA elimină necesitatea echipamentelor de testare externe în majoritatea setărilor ATE, reducând costurile generale și complexitatea sistemului.

Cele mai fundamentale măsurători care pot fi efectuate la ieșirea sursei sunt cele pentru tensiune și curent. Este foarte important ca aparatele de surse de tensiune şi curent să aibă adevărate valori, nu citiri medii.