Iarna este anotimpul Sarbatorilor.

Imi place foarte mult in aceasta perioada, sa admir modul in care a fost impodobit orasul , sa vad luminite in balcoane, brazi impodobiti in curtile caselor, Mosi Craciuni atarnand pe la geamuri.

Imi place sa vizitez un oras in timpul noptii,noaptea cu linistea ei, le confera un farmec aparte.

De obicei, la inceput de an , imi place sa imortalizez o anumita zona a orasului,care poarta inca amprenta Sarbatorilor de Iarna. Anul acesta am intarziat putin, am fost sa fac poze , cand multi din brazii care impodobeau Centrul, disparusera deja.Ma uitasem cu o zi inainte pe webcamul care imi arata Centrul orasului, si acestia inca existau, se pare ca ii luasera de dimineata.

Centrul Timisoarei mi se pare mai interesant noaptea,cand luminile felinarelor,ce au pastrat forma celor de la inceput de secol XIX,arunca licariri jucause pe cladirile in stil baroc invaluite in bezna noptii.

Intunericul noptii, aerul umed , felinarele, toate dadeau Centrului Istoric. o aura de mister.Castelul din oras vegheaza, tacut, la cateva sute de metri de Opera , vechiul si noul, istoria si aerta convietuind impreuna.

Luminitele din pomi, de pe tufe, sclipeau vesele, trecatorii paseau grabiti spre case sau aiurea, doar eu cascam ochii in alegerea unor unghiuri mai potrivite..

De regula, cand fotografiez in oras, nu exista sa nu dau peste cel putin doua persoane, care se indeletnicesc cu acelas lucru ca si mine. Interesant ar fi sa intreb o data “Salut, tu pentru care blog , faci fotografii?”, ar fi culmea sa dau peste alta tacanit.

Timisoara in miez de noapte , la mijloc de Ianuarie 2011.

PS.Pentru ca am promis ca voi arata “spectacolul pirotehnic” de la Timisoara , vi-l prezint acum in toata splendoarea ( nu de alta , dar alta ocazie nu am sa mai am ).

Enjoy it 😛