Față zâmbitoare, față tristă, inimioară, pupic, sunt numai câteva dintre emoticoanele sărbătorite de World Emoji Day. Toate aceste simboluri sunt folosite zilnic de fiecare dintre noi în comunicarea pe rețele sociale și nu numai. Dar știai că toate aceste emoji-uri au o zi care le celebrează la nivel internațional?

Pe 17 iulie sărbătorim World Emoji Day, o ocazie în care ne putem gândi la toate acele funny faces și pictograme minunate pe care le folosim ca să ne exprimăm emoțiile, atunci când nu avem cuvinte la îndemână.

Ziua ce marchează acest limbaj digital internațional este pe 17 iulie, deoarece aceasta este data afișată pe majoritatea emoji-urilor din calendar.

Primele emoji-uri au fost inventate de designerul japonez, Shigetaka Kurita, în 1999 și de atunci au devenit atât de populare încât acum sunt trimise în jur de 10 miliarde de simboluri în fiecare zi!

Știai că el a distribuit pentru prima dată primele emoji de 175 pixeli în Yahoo Messenger, folosind cel mai vechi emoji „mainstream”? În 2010, emoji a ajuns la sistemul de operare mobil și de acolo a devenit disponibil pe scară largă.

 

World Emoji Day și cele mai folosite trei emoticoane

În calendarul emoji sunt 2666 de simboluri din care putem alege. Cu un așa număr impresionant, e greu să ne hotărâm pe care să le alegem, obosim numai când ne gândim să căutăm. Cu toate acestea, trei dintre ele sunt cel mai des folosite în întreaga lume, potrivit experților de la Emojipedia.

 

 

 

Tears of Joy

World emojy day

Acest Emoji este cel mai popular și se numește lacrimi de bucurie, dar poate fi folosit și pentru a arăta în același timp râsul și plânsul.

Red heart

Numărul doi în clasamentul celor mai folosite emoticoane este inimioara roșie. O folosești când vrei să spui cuiva că-l iubești, sau atunci când îți arăți dragostea pentru ceva anume. Oare de câte ori ai trimis-o azi?

World emojy day

Smiley heart eyes

Emoticonul cu ochi în formă de inimioară se află pe locul trei în clasamentul celor mai folosite simboluri. Se folosește pentru a spune fără cuvinte că-ți place la nebunie ceea ce vezi. Personal, mi se pare un super emoji și nu îi înțeleg pe cei care folosesc varianta pisicii.

World emojy day

Foarte mulți dintre noi folosim aceste imagini digitale online pentru a ne transmite ideile și conceptele simple. Folosirea unui emoji în timp ce trimiți un mesaj text este doar o modalitate mai bună de a face orice conversație mai interesantă. Odată cu utilizarea pe scară largă a acesteia, avem de fapt un emoji semnificativ la tastatură pentru fiecare emoție diferită pe care o exprimăm. Ori de câte ori ne-am trezit fără cuvinte, ne-au salvat emoji-urile. Doar pentru asta și tot merită să le sărbătorim!

Așadar Happy World Emoji Day!

 

Sursa; Life.ro